Amenzi și produse alimentare confiscate din restaurante și supermarketuri

221

Articole de la același autor

Peste 50 de unități alimentare din județul Constanța au fost verificate, în ultima săptămână, de inspectorii sanitar-veterinari. Au fost vizate cinci depozite alimentare, două restaurant, 13 super sau hipermarketuri, un magazin alimentar, opt laboratoare de cofetărie – patiserie, două unități de fabricare pâine și specialități de panificație, patru unități de comercializare produse congelate, o unitate de fabricare vin, o unitate de produse conservate de patiserie, o unitate de fabricare produse alimentare congelate, cinci gospodării nonprofesionale, opt mijloace de transport produse alimentare.


"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la comercializarea direct către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.200 de lei", precizează directorul executiv al Direcției Județene Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu.


Cu acest prilej, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste o tonă de carne și produse din carne, 690 de kg de produse lactate, 389 kg de produse din pește. Valoarea acestora este în cuantum de 31.418 de lei.


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai spune șeful DSVSA Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3418 secunde