Amenzi pentru constănțenii care aruncă zăpada pe stradă

2976
16

Articole de la același autor

Iarna a lovit nemilos județul Constanța, chiar atunci când ne așteptam mai puțin. Primăvara debutează cu temperaturi negative record și cu un strat generos de zăpadă, cum nu am mai avut de ani de zile. Ultima zi a lui februarie 2018 ar putea intra în istoria meteorologiei dobrogene. Am avut de toate: tunete și fulgere la primele ore ale dimineții, viscol puternic la prânz și ninsori ca în povești după-amiază.


În Constanța, s-a circulat cu dificultate la primele ore ale dimineții, apoi utilajele au fost mobilizate și șoselele au fost curățate. Inutil, însă, căci în scurt timp s-a așezat strat nou de zăpadă. Cele mai multe probleme au fost pe trotuare și în stațiile de autobuz, numeroși din cei care s-au încumetat să iasă din casă fiind nevoiți să circule pe jos, pe carosabil.


Autoritățile locale au scos pe stradă toate utilajele disponibile. S-a acționat atât pe arterele principale, pe rutele mijloacelor de transport în comun, cât și pe cele secundare, în limita disponibilității. 


În total, 24 de utilaje tip lamă, patru utilaje tip lamă cu sărărițe, nouă sărărițe și 15 buldoexcavatoare au curățat zăpada de pe șosele și au împrăștiat cu material antiderapant. 


"Facem apel către constănțeni ca să nu arunce zăpada în locuri în care circulația rutieră și pietonală, pentru a nu îngreuna acțiunea de deszăpezire și pentru a putea fi eficienți", precizează reprezentanții Primăriei Constanța. 
Atenție, persoanele care aruncă zăpada în stradă riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 400 și 800 de lei pentru persoanele fizice și 800 – 1.000 de lei pentru persoanele juridice.


De asemenea, 110 angajați ai firmei de salubrizare, 20 de angajați de la spații verzi și 10 persoane asistate social au lucrat la îndepărtarea zăpezii din stațiile de autobuz, de pe trecerile de pietoni și pasajele pietonale. În adăpostul de urgență pentru sezonul rece se află, la această oră, 28 de persoane, unde primesc hrană și ceai cald.


"Din cauza temperaturilor scăzute, recomandăm evitarea deplasării în spații deschise și a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecțiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilități. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă și impermeabilă pentru a asigura protecție împotriva vântului. Protejarea extremităților și a feței este esențială în prevenirea apariției vergeturilor. De asemenea, recomandăm renunțarea la deplasările pe distanțe lungi, în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate adecvat sezonului", mai spune cei de la primărie.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
boby
1 martie 2018
batjocura

Ptr. primaria constanta sunteti rusinea europei ...auzi 10 asistati sociali ..restul unde sunt ..vand tigari in piete sunt zeci ..sute de personae asistate social verificate care vand tigari in piete ..aceste jeguri umane scot milioane de lei zilnic de persoana si le mai dati si ajutor social ..scotetii la munca silnica pe viata si taiatile ajutorul social k altfel veti face puscarie voi cei din primarie ..tot ghetoul Henri - Coanda treb scos la munca .chiar va bateti joc pe banii romanilor de rand care isi vad de treaba ..incompetentilor si coruptilor ..

Jedi
1 martie 2018
zapada.

Nu va este rusine? Ce strazi au fost deszapezite cu adevarat? Deszapezire inseamna sa aduni zapada si sa o iei cu tine, nu sa o impingi cu masina de gunoi la mine in fata casei si dupa aceea sa spui ca daca nu ies si o curat imi dai amenda. Fa tu treaba ta pana la capat si dupa aceia sa spui ca noi nu ne facem treaba. Unde vreti sa ducem noi zapada? In casa sa o topim intre buci? Cum a spus si colegul de mai sus, scoateti toti asistatii social la treaba. Aveti destui in cartierul Henry Coanda.

lOV
1 martie 2018
bUN asa

Macar o data pe an sa-i scoata la munca pe puturosii care primesc asistenta sociala. Doua -trei ore de miscare nu le-ar strica si lor si ar face si un bine comunitatii.

CUPAN
1 martie 2018
pol locala

Mai inteligentilor,daca nu curat zapada de pe trotuarul din din fata casei dati amenda,daca arunc zapada in strada dati amenda.Ce fac eu ca nu am balcon unde sa duc zapada?Ieri la intersectia Casa de Cult cu Lapusneanu curatau zapada JANDARMII.Unde sint miile de asistati social? UNDE SINT Dle PRIMAR? UNDE?

CUPAN
1 martie 2018
RECLAMATIE

CATRE POL LOCALA.Ieri cativa copii se bateau cu bulgari de zapada producand dezordine sociala .Va rugam luati masuri si amendatii (pe copii) nu bulgarii de zapada . Asa va mai justificati si voi salariile care vi le dam. Mult succes si mult curaj va doresc.

zoro
1 martie 2018
Amenda ?

Dar pentru nenorocitii care trec pe strazi cu masinile de deszapezire cu lamele ridicate nu este amenda ? Peste tot unde i-am vazut erau preocupati sa-si pozeze masinile in actiune ca sa aiba dovezi ale activitatii, treaba mai putin. Am surprins mai multe astfel de situatii, intra masina pe strada, arunca putina sare si tragea cu lama cativa metrii, apoi urma o sedinta foto fulger si la revedere. Aseara am vazut cel pitin 2 masini de gunoi cu lama pe sus (desi calcau pe strat consistent de zapada) plus un tractor, se plimba ca un...intr-o caldare, dar in urma lor ramane totul la fel. Ma gandesc ca daca ei se pozeaza ca sa arate cat sunt de activi, putem sa-i pozam si noi ca sa aratama cat sunt de nesimtiti si ineficienti.

constanta este in evul mediu datorita coruptiei de care nu se ocupa cine ar trebui
1 martie 2018
Primar trebuie ales un om care este gospodar, nu activist de partid

Marti femeile de la firma de salubritate din Cta adunau si curatau zapada cu lopeti dintr-acelea de lucrat in gradina, nu cu lopeti late, usoare, de zapada. Rugam OPC sa se autosesizeze. De asemenea sa fie amendati si chiar sa li se ridice licenta deoarece strazile sunt maturate in mod regulat cu crengi legate in forma de maturi, angajatii neavand chiar obiectul muncii lor, adica maturi. Rugam ziaristii, cand au drum la Bucuresti sa faca fotografii lucratorilor din salubritate de acolo, pt a se vedea cu ce lucreaz cei de acolo, ce echipamente au, si cum se aduna si praful odata cu maturatul.

jj
1 martie 2018
jj

mergeau cu lamele ridicate, sa faca norma, ca pe gps nu se vede daca lama e jos sau sus. doar traseul. si dupaia se duc la primar...si zis: uite domne pe gps cat au mers masinile...ingetegi matale schepsisul?

gogu 2
1 martie 2018
zapada 2

Jedi, definitie gresita a termenului "deszapezire". Slugarel -tudorel toader- a scos mai demult un altfel de wikipedia cu o singura definitie; orice cuvant are ca definitie explicatia autoritatilor despre el asa cum vrea muschii lu' primaru'. De unde bani la buget?

Răspuns la: zapada.
Adăugat de : Jedi, 1 martie 2018
Nu va este rusine? Ce strazi au fost deszapezite cu adevarat? Deszapezire inseamna sa aduni zapada si sa o iei cu tine, nu sa o impingi cu masina de...
Pretty
1 martie 2018
Dezapezirea in Constanța

Mulțumim Primariei Constanta pentru modul cum au reușit să intervină în lupta cu nămeții si cum au reusit sa gestioneze activitatea asistatilor sociali (Aha...au fost 10 buc). De laudat-pe bune- au fost mijloacele de transport în comun...chiar au circulat fără probleme.Doar pt RATC ...felicitari

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.6379 secunde