Amenzi pe bandă rulantă la Constanța! Ce spune Poliția Locală

314
Amenzi pe bandă rulantă la Constanța! Ce spune Poliția Locală - 62376859244186181271037565588635-1560157522.jpg

Articole de la același autor

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat weekendul trecut ( 08.06.2019 - 09.06.2019) în scopul creșterii eficienței activității de menținere a ordinii publice și a gradului de reacție în prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional pe raza municipiului Constanța.


Au fost aplicate 289 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.560 lei.

Redăm cu titlu de exemplu și în scop preventiv abaterile săvârșite în mod frecvent:


Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 81 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru pentru exercitarea unor acte de cerșetorie în zone de interes public, lăcașe de cult, proximitatea centrelor comerciale, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și bună vecinătate.


OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice: 53 abateri contravenționale, în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe arterele intens circulate din municipiul Constanța, fiind aplicate 116 puncte de penalizare și ridicate 6 autoturisme parcate neregulamentar.


Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 86 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 34 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.

Legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic- 3 persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1000 lei, fiecare, pentru că au efectuat un grătar într-un loc în care acest lucru este interzis.


"Cu această ocazie, atragem atenția tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă. 


Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curțile interioare ale blocurilor, pe spațiile verzi, în cimitire și oricare alte locații care nu sunt special amenajate în acest sens. 


De asemenea, în zonele indicate pentru activitățile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităților precum și zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităților, sunt permise activități de picnic, însă fără a se aprinde focul. 


Conform actelor normative în vigoare, cei care desfășoară activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activități, pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei".

Pentru evitarea unor astfel de cazuri, înainte de a vă face planuri pentru o iesire în natură și delectarea cu un grătar amintiți-vă de Legea Picnicului!


Tot în weekend a avut loc o acțiune organizată pe linia asigurării ordinii și liniștii publice pe raza de competență a următoarelor zone publice, străzi și bulevarde din municipiul Constanța : Str.Mircea cel Bătrân, Bdul Mamai, Bdul Ferdinand, Parc Tăbăcărie, Parc Sala Sportului, Parc Arhelogic, Faleză Casino, Str.Traian, Str.Liliacului, Str.Sălciilor, Parc Casa de Cultură, Parc Tomis 2, Aleea Mălinului, Str.Ion Rațiu, Cartier Santa Maria Bay, Str.Murelor, Str.Tulcei, Str.Adamclisi, Stadion Badea Cartan , Str.Soveja, Str.Baba Novac, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Tomis.


Au legitimate 49 de persoane și au constatate 55 fapte contravenționale, aplicându-se 22 amenzi pentru de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 8 amenzi în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 22 amenzi pentru încălcarea normelor legale privind transportul public local, 1 amendă consum de produse din tutun într-un loc interzis, 1 amendă pentru acte de comerț ilicit și 3 sancțiuni privind nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români.


O altă activitate specifică a avt loc în cursul zilei de duminică, 09.06.2019, în intervalul orar 06.00-14.00, lucrătorii instituției au desfășurat o acțiune tematică pe linia asigurării ordinii și liniștii publice pe raza lăcașelor de cult și în zonele pietonale din proximitatea cimitirelor din muninicipiul Constanța, ocazie cu care au depistat 7 persoane care exercitau acte de cersetorie și care au fost predate serviciilor sociale din cadrul DGAS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4599 secunde