X
X
Mai multe ştiri online:

Amenzi de mii de lei pentru agenții economici prinși cu nereguli de inspectorii de muncă

Ştire online publicată Vineri, 05 Februarie 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Peste 300 de agenți economici au fost verificați în numai o lună de zile, în ianuarie, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța. 


"Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securi-tatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia con-troalelor anterioare", explică di-rectorul executiv al ITM Con-stanța, Eugen Bola. 


Potrivit acestuia, între 1 și 31 ianuarie 2016, Corpul de control Relații de Muncă din cadrul ITM Constanța a verificat un număr de 180 de agenți economici din care 39 au fost sancționați. 


"Au fost aplicate 28 de amenzi în valoare de 197.300 lei și 11 aver-tismente. De asemenea, au fost dispuse 362 de măsuri cu termen de remediere. În plus, 10 angajatori care practicau munca nedeclarată au fost depistați cu un număr de 15 persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă", mai precizează șeful ITM Constanța. 


Inspectorii de muncă au găsit situații în care agenții economici nu respectau prevederile legale privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, în care erau încăl- cate prevederile legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în REVISAL a contractului individual de muncă, dar și nereguli la acordarea drepturilor salariale restante sau la munca suplimentară și de noapte. 


Alți 150 de angajatori au fost verificați de Corpul de control Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul ITM, dispunându-se 280 de măsuri de remediere a neconformităților constatate. Aceștia au aplicat 238 de sancțiuni, din care nouă amenzi contravenționale în valoare de 36.500 lei. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31495 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3979 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3749 secunde