Amenințarea Covid-19. Noi restricții pentru populație, corturi amenajate în curțile spitalelor

1138

Articole de la același autor

Constanța se pregătește pentru tot ce e mai rău. Deși deocamdată la noi în județ nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu coronavirus, autoritățile întreprind toate demersurile pentru a putea face față unor eventuale îmbolnăviri. Între timp, reguli din ce în ce mai stricte sunt impuse pentru populație.


După ce s-au închis școlile și grădinițele și s-au interzis adunările cu mai mult de 1000 de persoane, comitetul a anunțat noi restricții ce vor fi puse în aplicare începând de astăzi, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Astfel, până pe 31 martie, sunt restricționate toate activitățile culturale, științifice, religioase și de divertisment, în spații închise, cu până la 100 de persoane. "Este vorba despre teatre, săli de cinema, biserici, orice unitate unde publicul ar putea depăși 100 de persoane. De asemenea, tot până la 31 martie, a fost decisă suspendarea cursurilor în învățământul superior și a activității cu publicul la muzee", a anunțat Raed Arafat, președintele Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase.
Acesta recomandă ca firmele care au mai mult de 99 de angajați să decaleze programul de lucru al acestora, astfel încât să nu se producă aglomerări în mijloacele de transport în comun. "O parte din angajați să înceapă programul la ora 8, alții la 9, alții la 10. Plecarea, de asemenea, să fie decalată și să se plece la trei ore diferite. Va ajuta la reducerea aglomerării transportului public. Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12 - 31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative", a subliniat Raed Arafat.




Evaluare sumară a pacienților
La Constanța, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează permanent situația suspiciunilor de infectare cu Covid-19. În curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța și în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, au fost deja montate două corturi unde se face pretriajul persoanelor care se vor prezenta la unitățile medicale. Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, dr. Cătălin Grasa, persoanele care vin la Unitatea de Primiri Urgențe vor trebui să semneze o declarație pe propria răspundere prin care afirmă faptul că nu vin din zone afectate de coronavirus și că nu au intrat în contact cu persoane infectate. În corturile respective se va face o evaluare sumară a pacienților, înainte ca aceștia să intre în Unitatea de Primiri Urgențe. 


Între timp, reprezentanții Ministerului Sănătății au inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea virusului. "În cele șapte centre din țară, din care două în București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj, sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate. Comenzile au început deja să ajungă în spitale și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile. În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului", susțin cei de la Ministerul Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5466 secunde