Am avut cel mai cald noiembrie din ultimele șase decenii

154
Am avut cel mai cald noiembrie din ultimele șase decenii - tomna-1575207138.jpg

Articole recomandate

Potrivit specialiștilor, luna noiembrie a acestui a fost cea mai caldă din ultimii 58 de ani.


Temperatura medie la nivel national, de 8,7 grade, reprezintă cea mai ridicată medie a lunii noiembrie din 1961 și până în prezent, abaterea fiind de 4,7 grade, spun meteorologii.


Asta după ce și octombrie 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată în lume, potrivit Serviciul european Copernicus privind schimbările climatice. Instituția a menționat că este a cincea lună consecutivă care a depășit sau s-a apropiat de un nivel record.


Luna octombrie a acestui an a depășit cu 0,63 grade Celsius temperatura medie a perioadei de referință 1981-2000, mercurul termometrelor urcând cu doar 0,01 grade peste temperatura înregistrată în octombrie 2015, însă cu 1,2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, baza de referință a experților ONU pentru climă.


"Este a cincea lună la rând care înregistrează un record sau se apropie de un record", a afirmat serviciul Copernic într-un comunicat.


Iunie 2019 a fost cea mai caldă lună iunie, iar luna iulie a atins recordul absolut fiind declarată cea mai caldă înregistrată pe Pământ de când se fac măsurători. August 2019 a fost a doua cea mai călduroasă de la începutul măsurătorilor, iar septembrie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată.


Ultimii patru ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată pe planetă, iar, în august, Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a estimat deja că anul 2019 se va clasa în top 5 al previziunilor, în conformitate cu impactul schimbărilor climatice prevăzute de oamenii de știință, potrivit Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8741 secunde