Alexandru Rafila, anunţ important despre vaccinul anti-COVID

Miercuri, 25 Noiembrie 2020
317

Articole de la acelaşi autorMedicul Alexandru Rafila, a declarat marţi, la Ploieşti, referindu-se la vaccinurile împotriva infecţiei cu noul coronavirus, că nu se pune problema ca acestea să producă efecte adverse de natură să pună în pericol sănătatea populaţiei, îndemnându-i pe cetăţeni să se vaccineze şi sfătuindu-i pe colegii săi să nu îşi mai expună părerile personale pentru a nu deveni influenceri.


“Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizare  e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane. Deci, nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pune în pericol sănătatea populaţiei. În ceea ce priveşte unii colegi de-ai mei, cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări. Să fim serioşi, să fim responsabili, ori lucrul ăsta câteodată lipseşte şi afirmaţii care nu sunt bazate pe nimic care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se pare că sunt nu numai exagerate, ci sunt periculoase”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă.


În context, el i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice şi a catalogat drept gafă solicitarea acordului pentru vaccinare înainte de a exista un vaccin autorizat.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2432 secunde