Alertă maximă la Constanța. Patru cazuri noi de coronavirus și sute de suspiciuni

5384
Alertă maximă la Constanța. Patru cazuri noi de coronavirus și sute de suspiciuni - izoleta-1584134935.jpg

Articole de la același autor

Covid-19 se răspândește văzând cu ochii, la Constanța. Patru noi cazuri au fost confirmate până la închiderea ediției, alte zeci de persoane au fost testate și așteaptă rezultatele, în timp ce sute de oameni se află în autoizolare la domiciliu. Situația devine din ce în ce mai dificilă și pentru sistemul sanitar din județ.


Județul Constanța începe să numere cazurile de coronavirus. Bărbatului confirmat miercuri seară i s-au adăugat, în cursul zilei de vineri, încă patru persoane infectate cu Covid-19. Cei cinci pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Alte zeci de persoane au fost testate și așteaptă rezultatele.


Potrivit prefectului, George Niculescu, vineri, la închiderea ediției, în județul Constanța erau 22 de carantinați și 650 de persoane în autoizolare la domiciliu. "Vineri, au fost confirmate patru noi cazuri de coronavirus. Este vorba despre trei bărbați, în vârstă de 57, 51 respectiv 34 ani și o femeie în vârstă de 56 de ani, soția bărbatului de 57 de ani.


Bărbatul în vârstă de 34 de ani nu a intrat în contact cu celelalte persoane confirmate", a anunțat prefectul.
În total, pe teritoriul României, au fost confirmate 81 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre cei 81 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați. Persoanele infectate cu Covid-19 sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul "Victor Babeș", a cărui stare s-a mai ameliorat totuși față de momentul internării.


Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul Covid-19. Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu Covid-19.


Zeci de dosare penale
Până în prezent, au fost înregistrate 32 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.


Telverde pentru informații
Autoritățile îi încurajează pe cetățeni să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia Telverde – 0800/800.358. Numărul Telverde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021/320.20.20.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5471 secunde