Alertă! Măşti neconforme, retrase de pe piaţă

260
Alertă! Măşti neconforme, retrase de pe piaţă - alertamasti-1605553738.jpg

Articole de la același autor

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel, a anunţat că au ajuns pe piaţă măşti de protecţie care nu sunt conforme şi care nu prezintă siguranţă.

„Avem o alertă emisă de România, în sistemul RAPEX. Este vorba despre măşti non-medicale, pe a căror etichetă scrie că filtrează bacteriile cu o eficienţă de minimum 95%. Produsul poartă marcajul CE (n.r. Comisia Europeană), dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149”, transmite Paul Anghel.

Aşadar, dacă aţi achiziţionat recent astfel de măşti şi recunoaşteţi ambalajul, ar trebui să ştiţi că acestea nu prezintă siguranţă şi că, purtându-le, riscaţi să vă îmbolnăviţi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4559 secunde