ALERTĂ! Explozii puternice și focuri de armă!

179
ALERTĂ! Explozii puternice și focuri de armă! - 62000004-1569847896.jpg

Articole recomandate

Două atacuri cu vehicul-capcană au fost lansate luni împotriva unei baze în care se află soldați americani, la aproximativ 100 km nord-vest de Mogadiscio, și a unui convoi militar al Uniunii Europene în capitala somaleză, au anunțat surse de securitate și martori, relatează AFP.


Două explozii puternice au fost auzite la baza din Baledogle, urmate de focuri de armă, a indicat Mohamed Adan, un responsabil local. Insurgenții islamiști radicali shebab au revendicat atacul într-un comunicat.

La Mogadiscio, un vehicul capcană a fost proiectat asupra un convoi care transporta consilieri militari europeni, făcând victime, a declarat Omar Abikar, un oficial din domeniul securității.


Milițiile Al-Shabab au lansat atacul asupra unei baze aeriene folosite de forțele somaleze, au informat surse din securitate.

Militanții somalezi au detonat muniția provenită din două mașini-capcană, pe aeroportul din Ballidogle. O sursă locală a informat că a auzit explozii în apropierea aeroportului.

Al-Shabab a emis un comunicat în limba engleză prin care revendica atentatul.


După ce a forțat perimetrul bazei fortificate, mujahedinii au percheziționat complexul militar, angajându-se într-o bătălie pe viață și pe moarte, mai precizează comunicatul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5327 secunde