Alertă de la constănțeni: miros persistent de hidrocarburi în mai multe cartiere

1025
Alertă de la constănțeni: miros persistent de hidrocarburi în mai multe cartiere - alertadelaconstanteni-1597082753.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți constănțeni care locuiesc în zona Gării, dar și în apropiere de Casa de Cultură și ICIL s-au plâns, zilele acestea, că au sesizat un miros persisten de hidrocarburi. Oamenii spun că, uneori, aerul este aproape irespirabil și că nu este prima data când observă această problemă.

"Este un miros greu în oraș, de petrol de produse petrolifere. Duminică după-amiază, în jurul orei 15, a venit un val de aproape că nu mai puteai să stai afară. Am sesizat mirosul în apropiere de Gară, dar și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona ICIL. Și nu este de la trafic, mai ales că în week-end nu este așa de aglomerat, iar gazele de eșapament au un alt iz", ne-a mărturisit un constănțean care locuiește în zona Gară.

Sesizați de "Cuget Liber", reprezentanții Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Constanța au efectuat o vizită de observare, însă, deocamdată nu au depistat sursa mirosului. "Am verificat în registrele noastre, duminică și nici săptămâna trecută, nu s-a înregistrat nicio reclamație la noi de miros de hidrocarburi sau alt miros în aceste zone. O echipă a fost și în perimetru, în cursul zilei de astăzi (n.r. – luni, 10 august) dar, la momentul respectiv nu se mai simțea niciun iz diferit. Am verificat și la Agenția pentru Protecția Mediului, având în vedere că la Casa de Cultură este o stație de monitorizare, dar nu a înregistrat depășiri în ultimele zile", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul Steluța Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța.

Aceasta face un apel către constănțeni ca, în momentul în care sesizează astfel de probleme să transmită informația la numărul de telefon de permanență al Comisariatului Gărzii de Mediu, 0241/698.555 sau la adresa de e-mail [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1717 secunde