Alertă de COVID-19 în judeţul Constanţa. Noi restricţii impuse tuturor locuitorilor

826
Alertă de COVID-19 în judeţul Constanţa. Noi restricţii impuse tuturor locuitorilor - fotofondrestrictii1-1602871073.jpg

Articole de la același autor

Judeţul Constanţa a trecut de pragul de 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei. Autorităţile sunt în alertă, numărul cazurilor crescând foarte rapid de la o zi la alta. Municipiul Constanţa a trecut deja de rata de incidenţă 1,5 la 1.000 de locuitori, la fel ca şi localităţile Mangalia, Murfatlar, Agigea şi Cumpăna. Iar, în localităţile Fântânele şi Săcele rata este chiar peste 3 la mia de locuitori. Restul comunelor şi satelor au, deocamdată, o incidenţă mai mică sau egală cu 1.5 la mia de locuitori.



Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa, a convocat, joi după-amiază, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a stabili noi restricţii pentru populaţie, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus. Acestea au fost gândite pentru a fi aplicate în funcţie de rata de incidenţă atinsă. Cel mai important de ştiut este că, în toate localităţile, se instituie obligaţia de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare, staţiile de autobuz, peroane şi alte asemenea, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în apropierea unităţilor de învăţământ, până la o distanţă de 50 de metri de la intrarea în perimetrul şcolii.

În localităţile unde incidenţa este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, barurile, cafenelele şi restaurantele nu pot primi în interior decât jumătate din numărul de persoane din capacitatea maximă a spaţiului, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea. În localităţile cu rata mai mare de 1,5 dar mai mică de 3 la mia de locuitori, cum este şi cazul municipiului Constanţa, activitatea în cinematografe, teatre, săli de spectacole şi concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Aceeaşi situaţie este şi pentru unităţile de alimentaţie publică.

Purtarea corectă a măştii, obligatorie

Totuşi, acolo unde rata incidenţei cumulate este de peste 3 la mia de locuitori, măsurile sunt mai restrictive. Astfel masca de protecţie trebuie purtată permanent în toate spaţiile publice, acoperind şi nasul şi gura, iar restaurantele, cafenelele şi barurile nu pot servi decât în exterior, bineînţeles, în condiţiile de distanţare fizică.

„Autorităţile publice locale din judeţul Constanţa vor întreprinde măsuri pentru respectarea, pe teritoriul localităţilor, a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, au fost cum sunt prevăzute de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă”, transmite prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

În acest sens, oamenii legii, jandarmi şi poliţişti, în uniformă sau civili, vor intensifica verificările în această perioadă, pentru a determina cetăţenii să respecte restricţiile, să poarte masca în mod corect şi în toate zonele unde este prevăzut de lege.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3562 secunde