Alarmă de Covid în județ! Comuna Fântânele intră în carantină, polițiștii stau de pază

675
Alarmă de Covid în județ! Comuna Fântânele intră în carantină, polițiștii stau de pază - fotofondcarantinafantanele-1603381511.jpg

Articole de la același autor

În a doua zi la rând cu peste 100 de îmbolnăviri de COVID-19, judeţul Constanţa vede prima localitate care intră în carantină totală, după restricţiile impuse în primăvară. Este vorba despre localitatea Fântânele, unde numărul persoanelor depistate pozitive a crescut alarmant în ultimele zile, existând mai multe focare familiale.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, convocat de prefectul Silviu Iulian Coşa, a votat, în cursul zilei de ieri, carantinarea localităţii Fântânele, pentru 14 zile. „Măsura a fost luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea Fântânele, a ajuns la 8,41 la mia de locuitori. Mai precis, din populaţia totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, a declarat prefectul Silviu Coşa.

Astfel, conform prevederilor legale, în timpul carantinei care a intrat în vigoare ieri, la ora 14.00, se limitează la maximum deplasarea persoanelor şi se vor identifica toate persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori adresa declarată în Fântânele. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa va evalua prioritatea la testare a persoanelor din localitate. Este obligatorie purtarea măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, prezente în spaţiile publice închise şi deschise şi sunt interzise evenimentele private, în spaţii închise şi deschise, activitatea barurilor şi restaurantelor, sunt interzise jocurile de noroc, iar slujbele religioase se pot ţine doar în exteriorul bisericilor, cu prezenţa a maximum 20 de persoane.

În perimetrul localităţii, este permisă intrarea sau ieşirea doar pentru transporturile de marfă şi aprovizionarea populaţiei. Persoanele care nu locuiesc în Fântânele, dar care îşi desfăşoară activitatea acolo pot intra şi ieşi, la fel ca şi persoanele care lucrează în-afara localităţii. De asemenea, elevii care au domiciliul în Fântânele, dar învaţă în altă localitate au voie să plece din localitate. Absolut toate persoanele care intră sau ies trebuie să prezinte acte de identitate organelor de control, dar şi acte care să justifice motivul deplasării, după caz. Dacă aveţi drum pe acolo, puteţi tranzita localitatea, dar nu puteţi opri.

O măsură necesară

Totodată, s-a stabilit că se vor dezinfecta periodic spaţiile publice, după un calendar stabilit de DSP Constanţa. medicii de familie vor monitoriza persoanele izolate la domiciliu şi vor asigura asistenţă medicală persoanelor cu diferite afecţiuni şi patologii.

„Este un pas absolut necesar pe care a trebuit să îl facem, pentru binele acelei comunităţi. Nu este o măsură populară, dar este calea cea mai sigură către o revenire în Fântânele. Am încredere că oamenii din Fântânele vor înţelege că această carantinare este spre binele lor, iar autorităţile se vor asigura că toate normele sunt respectate”, a mai precizat prefectul judeţului Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3719 secunde