Ajutoare de urgență pentru 470 familii și persoane singure

177
Ajutoare de urgență pentru 470 familii și persoane singure - ajutoaredeurgenta-1581271616.jpg

Articole de la același autor

470 de familii și persoane singure aflate în situații critice vor primi ajutoare de urgență în valoare de 1.647.800 lei. Decizia a fost luată de Guvern în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială. 


Astfel, potrivit datelor consemnate în anchetele sociale, familiile pentru care se propune acordarea ajutoarelor de urgență au membri cu grave afecțiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată și intervenții chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele județene de asigurări de sănătate. Mai mult, în cazul unora dintre familii, situația este agravată de faptul că au mai mulți membri bolnavi foarte grav, copii și adulți deopotrivă, iar în cazul altora, e nevoie de sprijin și pentru achiziționarea de proteze medicale.


Nu în ultimul rând, printre cei vizați de actul normativ se află și persoane care fie nu au loc de muncă, fie au capacitatea de muncă redusă, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocații de stat pentru copii, indemnizații pentru persoane cu handicap, alocații pentru susținerea familiei. 


Ajutoarele de urgență aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6271 secunde