Ai viză de flotant? Riști să nu votezi!

220
Ai viză de flotant? Riști să nu votezi! - ddd-1579695978.jpg

Articole recomandate

Alianța USR-PLUS susține modificarea legislației pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar se opune restricționării dreptului de vot pentru cetățenii care dobândesc viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile față de data alegerilor, transmite Agerpres.

Reprezentanții alianței susțin că fenomenul "turismului electoral" nu poate justifica o astfel de restricție în condițiile în care sistemul electronic exclude posibilitatea votului multiplu. "Alianța USR-PLUS susține modificarea legii alegerilor locale prin introducerea a două tururi de scrutin, dar se opune restricționării dreptului de vot pentru cetățenii care dobândesc viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile față de data alegerilor. O astfel de restricție nu poate fi justificată de fenomenul 'turismului electoral' în condițiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetățeni, studenți, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de Guvern", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de USR-PLUS.

Potrivit sursei citate, parlamentarii USR vor introduce un amendament în acest sens și solicită ferm Guvernului să renunțe la articolul respectiv. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6153 secunde