Ai mare grijă la ce dai LIKE pe Facebook! Iată de ce

2287
Ai mare grijă la ce dai LIKE pe Facebook! Iată de ce - il-1329407142.jpg
În ultimele luni, tot mai multe pagini false au apărut pe Facebook, iar utilizatorii cad în plasă și dau "LIKE". Pe aceste pagini, care se folosesc de diverse branduri cunoscute, se organizează concursuri fictive, iar cei care participă se expun multor pericole cibernetice, informează RTV.net.

"Paginile false uzurpă identitatea brandurilor puternice păcălind utilizatorii cu premii foarte atractive. Majoritatea acestora sunt făcute din teribilism, cei care sunt în spatele acestor pagini beneficiind de autoritatea brandului și «forța» unor premii gratuite pentru a atinge un număr cât mai mare de fani într-o perioadă cât mai mică. De aici încolo, cei care lansează și aplicații se folosesc de autoritatea brandului pentru a fura datele utilizatorilor (și ale prietenilor acestora!) din contul lor de Facebook, cea mai vizată informație fiind adresa de email, însă aceștia pot ajunge să intre chiar și în posesia unor date cu caracter personal, precum CNP-ul, pretinzand ca au nevoie de aceste informatii pentru acordarea premiului", a declarat, pentru RTV.NET, Costin Cocioabă, managing al Bakers Digital Communication.

Potrivit acestuia, în ambele cazuri, orice utilizator care interacționează cu o pagină fake se expune la denigrarea propriei imagini, pentru că devine cunoscut prietenilor săi ca fiind ușor de păcălit și la furtul unor informații despre el care pot fi folosite ulterior.

Cum trebuie verificat un concurs

Atunci când participați la un concurs pe Facebook, este foarte bine să aveți în vedere că firmele au anumite strategii și nu aruncă niciodată cu mii de euro, iar concursul trebuie verificat.

"Utilizatorii sunt sfătuiți să verifice validitatea concursurilor și promoțiilor din mediul online urmărind informațiile oficiale de pe toate instanțele online: website-ul companiei, pagina oficială de Facebook, mass media online. Neapărat, trebuie să se asigure că pe pagina de Facebook unde apare concursul există un regulament al acestuia. Pentru a proteja comunitatea de pe Facebook și nu doar propria persoană, aceștia sunt încurajați să raporteze pagina ca fiind spam/scam, să anunțe pe Wall-ul lor că pagina respectivă este un fals și în cazul în care au dat like deja la pagina să dea rapid unlike", a mai spus reprezentantul Bakers.



Aplicații-virus pe Facebook


Rețelele de socializare au devenit în ultimul timp destul de periculoase, iar specialiști ne sfătuiesc să ne protejăm computerele.

"Cea mai bună metodă de protecție este folosirea unui antivirus, în combinație cu o atenție sporită la website-ul de pe care se downloadează fișierul. Recent au apărut inclusiv pe Facebook aplicații-virus care, la accesare, dacă ai oferit aplicației acordul să ruleze, îți postează mesaje automate spamy atât ție, cât și prietenilor tăi pe Wall", a mai declarat Costin Cocioabă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3308 secunde