Agresorul de la Onești a fost detubat și audiat de procurori

223
Agresorul de la Onești a fost detubat și audiat de procurori - ostaticionesti1-1615022617.jpg

Articole recomandate

Agresorul de la Onești a fost audiat vineri, după ce starea lui de sănătate s-a ameliorat și a fost detubat. El a fost audiat de procurori la Spitalul Județean din Bacău, în secția de Terapie Intensivă, acolo unde este internat după ce a fost operat. La ieșirea de la audieri, procurorii au refuzat să facă declarații și au spus presei să aștepte un comunicat de presă.


În vârstă de 68 de ani, autorul dublei crime de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, care a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, a fost detubat vineri după-amiază, dar rămâne în monitorizare pe ATI. Mărturia agresorului este esențială pentru a afla detalii legate de ceea ce s-a întâmplat marți în apartamentul de la Onești unde a luat doi ostatici pe care apoi i-a ucis. Bărbatul a fost transferat miercuri de la Onești la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce starea de sănătate i s-a deteriorat. Gheorghe Moroșan a fost rănit în momentul descinderii polițiștilor în apartamentul unde îi ținea pe cei doi ostatici. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după ce negocierile dintre Gheorghe Moroșan şi forţele de ordine au eşuat. Autorul luării de ostatici i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti. Gheorghe Moroșan a fost dus, la rândul său, la spital, cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen. A fost operat la Onești, dar ulterior starea i s-a înrăutățit și a fost trasferat la Bacău, unde a mai fost operat o dată.


În paralel cu anchetarea dublei crime, procurorii trebuie să verifice și cum a fost organizată intervenția, dar și de ce amenințările din ultimii ani, din memorii, dar și din spațiul public, făcute de Gheorghe Moroșan nu au fost luate în serios. Acesta era supărat că pierduse apartamentul în urma unei decizii a justiției. Cei doi ostatici pe care i-a ucis erau muncitori trimiși să facă verificări la instalația electrică a apartamentului care acum aparține unei firme. O investigație paralelă a Inspectoratului Teritorial de Muncă a dezvăluit că în apartamentul din Onești a mai fost la un moment dat și un șef al muncitorilor. Între timp, se va cerceta și dacă una dintre victime a fost împușcată de polițiști cu bile de cauciuc. „S-au tras două cartușe, fiecare are 15 bile de cauciuc, din anchetă va rezulta exact poziția de tragere, unde era agresorul, unde era victima”, a declarat ministrul de interne, Lucian Bode. El a recunoscut, joi, că pe corpul uneia dintre victimele de la Onești sunt urme de „muniție neletală”.


După luarea de ostatici încheiată cu victime chiar sub ochii polițiștilor, șefii poliției din Bacău au fost schimbați. Comisarul-șef Toader Buliga, fost șef la IPJ Suceava, l-a înlocuit pe chestorul Vasile Oprișan la comanda Inspectoratului Județean de Poliție. De asemenea, Constantin Dragoș Bălău, care a fost la un moment dat șef al Poliției Române, a fost numit în funcția de adjunct al IPJ Bacău. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7675 secunde