"Vrem să dăm viață acestui loc binecuvântat!"

Agrement! Bărcuțe, hidrobiciclete și schi nautic, pe Lacul Siutghiol

2571

Articole recomandate

Lacul Siutghiol ar putea deveni un loc preferat de constănțeni de petrecere a timpului liber. Autoritățile locale se gândesc să revitalizeze zona și să redeschidă activitățile de agrement pe lac, astfel încât stațiunea Mamaia, dar și municipiul Constanța să devină și mai atractive.


Primarul Decebal Făgădău promite că nu se vor construi nici restaurante, nici blocuri, ci lacul va fi folosit în special pentru recreere și sporturi nautice. 


La mijlocul lunii martie, consilierii locali constănțeni se vor reuni pentru a vota proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului Local al municipiului Constanța. 
Mai pe scurt, prin intermediul acestui regulament, autoritățile locale vor permite închirierea bunurilor pe care Primăria Constanța le are în administrare, dar se află în proprietatea statului. 


"Ideea a pornit de la Lacul Siutghiol, pe care trebuie să îl valorificăm. Vrem să dăm viață lacului și să punem în valoare un oraș care este binecuvântat de Dumnezeu. Nu vorbim despre construcții, ci despre exploatarea Lacului Siutghiol. Îmi doresc să îl văd revitalizat, cu pontoane, puncte de îmbarcare și debarcare. Eu aș vrea să-i întreb pe constănțeni când s-au plimbat ultima dată cu barca pe Lacul Siutghiol, când au putut să meargă cu teleschiul, căci Mamaia era faimoasă pentru acest sport, când au văzut viață pe Lacul Siutghiol? E timpul să facem ceva, iar scopul nu este acela de a construi pe Lacul Siutghiol restaurante, baruri sau orice altceva", explică primarul Decebal Făgădău. 
Acesta precizează că noul regulament le va da posibilitatea autorităților locale să administreze mult mai eficient multe din zonele care acum sunt, din păcate, în paragină. 


"Avem o mulțime de pete negre pe harta orașului, cum ar fi Palatul Copiilor, stadionul «Farul», stadionul «Badea Cârțan» sau Baza «Triunghi» sau zone ce aparțin Ministerului Apărării Naționale ori Ministerului de Interne. Ei au în administrare aceste lucruri fără să aibă și resursa materială pentru a gestiona situația. Dacă nu se pot ocupa de ele, transferați-ne nouă groapa de gunoi și vedem ce putem face", adaugă primarul. 


"Nu propunem absolut nimic poluant!" 
În ceea ce privește Lacul Siutghiol, Decebal Făgădău spune că nu sunt interese ascunse și nici nu va fi transformat în construcții. 
"Noi nu propunem pe Lacul Siutghiol absolut nimic poluant, generator de disconfort asupra lanțului ecologic al lacului. Noi propunem să scoatem la licitație pontoane. Agrement nautic nu înseamnă restaurante, fabrici, activități poluante, nimic altceva", completează edilul. 


Regulamentul de închiriere, însă, ar putea reglementa inclusiv o parte din Planul de mobilitate al municipiului Constanța. 
"În prezent, o componentă a acestui plan nu poate fi pus în aplicare. O alternativă la transportul în comun, sufocat sau lipsă în zona metropolitană, ar putea să o reprezinte acele vaporașe pe Lacul Siutghiol. Ținând cont că regia noastră de transport se transformă în societate, ea nu poate primi niciun fel de aviz sau licență de transport în lipsa unui contract de închiriere obținut legal urmare a unei licitații, pentru pontoanele de acostare și de debarcare", explică Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2964 secunde