Agenţia Europeană a Medicamentului examinează efectele secundare ale tuturor vaccinurilor anti-COVID

Marţi, 16 Martie 2021, 20:30
224
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează efectele „indezirabile asociate tuturor vaccinurilor'' împotriva COVID-19. În prezent, EMA investighează cazurile de formare a unor cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu serul produs de AstraZeneca, informează Agepres și Digi24.


Atenţia este pentru moment concentrată asupra vaccinului AstraZeneca, dar EMA examinează „toate vaccinurile aflate în circulaţie în prezent”, a declarat directoarea Agenţiei, Emer Cooke. Un număr de 13 ţări europene, printre care Germania, Franţa şi Italia, au anunţat că suspendă ca măsură de precauţie administrarea vaccinului AstraZeneca, în urma semnalării unor probleme sanguine la persoane inoculate cu acest ser, precum dificultăţi de coagulare sau formarea de cheaguri de sânge (tromboze), dar fără o legătură dovedită în acest stadiu.


În schimb, România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca. Decizia a fost luată de reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).


Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis că rămâne „ferm convinsă” că beneficiile vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca depăşesc riscurile şi face în prezent o evaluare a fiecărui caz în parte, rezultatele acestei analize urmând să fie discutate joi, 18 martie, în comitetul pentru siguranţă al EMA şi apoi vor fi făcute publice.


Pagina a fost generata in 0.2988 secunde