Află cum poți să-ți dezgheți eficient și rapid mașina

2448
Află cum poți să-ți dezgheți eficient și rapid mașina - fotografie03041443510023962900-1328439384.jpg

Articole recomandate

Șoferii au mari bătăi de cap din cauza fenomenului de ploaie înghețată, astfel că b365.ro dă cele mai bune sfaturi privind rezolvarea acestei probleme.


Primele măsuri pentru o mai ușoară dezghețare a mașinii pot fi luate încă dinainte cu o zi: ștergătoarele ar trebui lăsate ridicate, pentru a nu îngheța și a se lipi pe parbriz, iar parbrizul ar putea fi protejat cu o folie specială, care costă în jur de 40 de lei. Și mai ușor este pentru șoferii care au un sistem de pornire a motorului prin telecomandă: poți începe dezghețarea mașinii încă din timp ce tu ești încă în casă. Sistemul funcționează și la o distanță de 1.600 de metri, fără a deschide ușa mașinii și costă în jur de 200 de euro.

Prima problemă o va reprezenta deschiderea portierei, lipită de gheață: nu forțați, deoarece s-ar putea să dezlipiți chederele. De asemeni, nu folosiți apă fierbinte pentru a dezgheța geamurile sau parbrizul: s-ar putea ca acestea să crape, din cauza șocului termic. Cea mai bună și rapidă soluție o reprezintă un spray special pentru dezghețarea parbrizului și a încuietorilor mașinii, care funcționează chiar și până la -50 de grade Celsius și costă între 17 și 20 de lei. În lipsa acestuia, poate fi folosit alcoolul, o soluție de apă cu oțet sau lichid de parbriz special pentru vreme rece, care vor topi gheața de pe încuietori.

Dacă ați reușit să intrați în mașină, înainte de a porni motorul, aveți grijă ca ștergătoarele să nu fie pornite: vor fi forțate din cauza gheții și s-ar putea defecta. De asemeni, nu încercați să deschideți geamurile electrice înghețate, deoarece s-ar putea defecta mecanismul. Dați încălzirea și sistemele de dezaburire al lunetei și al parbrizului la maxim. Duzele aerului condiționat trebuie îndreptate înspre geamuri. Odată ce gheața de pe parbriz s-a mai înmuiat, o puteți îndepărta cu racleta sau, dacă nu aveți așa ceva, cu o carte de credit.

Un pachet complet ce vă va ajuta să dezghețați mașina cât mai rapid, cu lichid de dezghețare a parbrizului, lichid de spălare a parbrizului pentru temperaturi foarte joase și spray de dezghețare a yalelor costă în jur de 70 de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Taxa auto, amânată cu un an
Pagina a fost generata in 0.2182 secunde