Afacerile litoralului! Cine a câștigat marea bătălie pentru plaje

1876
Afacerile litoralului! Cine a câștigat marea bătălie pentru plaje - fotofondplaje3-1554412573.jpg

Articole de la același autor

Peste trei săptămâni, mii de turiști sunt așteptați să-și petreacă mini-vacanța de Paște și de 1 Mai pe litoral. Pregătirile pentru a-i întâmpina au început. În hoteluri se renovează, se face curățenie, se primenesc camerele, în stațiuni se taie buruienile, iar pe plaje se lucrează la noile beach-baruri și terase. 


Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a împărțit deja operatorilor economici sectoarele de plajă libere pentru închiriere. Licitațiile s-au desfășurat la jumătatea lunii martie și, recent, au fost anunțate rezultatele cu cei care se vor îngriji de ele în acest sezon estival. 


Din nordul litoralului și până în sud, la Vama Veche, au fost scoase la licitație 41 de porțiuni de plajă. Cea mai mare "bătaie" a fost pentru subsectoarele din Constanța și Năvodari. După evaluarea ofertelor și publicarea rezultatelor, au fost depuse contestații pentru 20 dintre subsectoare. În urma reevaluării, două subsectoare din Mamaia au rămas neînchiriate, deoarece ambele firme care participaseră la licitație au fost descalificate. 


Marele pierzător al licitațiilor de anul acesta este firma Romned Port Operator SA, care a fost declarată neeligibilă la fiecare dintre cele cinci la care s-a înscris, toate pentru bucăți de plajă din municipiul Constanța. În anii anteriori, Romned Port Operator câștiga pe bandă rulantă licitațiile pentru sectoarele cele mai profitabile din Mamaia și Constanța. 


Înghesuială pe plajele din Năvodari 
Tentante au fost și plajele din Năvodari, multe dintre ele situate în fața unor resorturi noi, cu blocuri și viluțe cochete direct pe nisip. Mare parte din sectoarele din Năvodari sunt deja închiriate de anul trecut. Anul acesta au fost scoase la licitație doar trei subsectoare. Pentru două dintre ele s-au înscris în competiția ofertelor câte șapte firme. Unele și-au depus propunerea de preț pentru toate cele trei sectoare, cu speranța că vor câștiga măcar unul. Subsectorul 11 a fost adjudecat de SC Mibero Comtours SRL, cu 77,61 de puncte, subsectorul 3 a fost câștigat de Yeezus Day SRL, iar subsectorul 4 a fost închiriat de Aparthotel Properties SRL. 
În Mamaia, au fost propuse spre închiriere doar opt subsectoare libere de contract. Mazuria SRL, Anioss Club SRL, Asocierea Safra Mali SRL cu Fili & Niki SRL, Asocierea Safra Mali SRL cu Hapiuc Bogdan Marian, Modern Taste SRL și Asocierea Mamaia Expres SRL cu Dakry Auto-Motor SRL au câștigat fiecare câte o bucată de plajă. Firma Piese Auto Dez SRL fusese, inițial, declarată câștigătoare pentru două subsectoare din Mamaia, dar până la urmă a pierdut ambele licitații. În urma contestației depuse de firma concurentă, Wiena Club SRL, care fusese descalificată, comisia i-a descalificat și pe cei de la Piese Auto Dez SRL. Așa se face că, pentru cele două subsectoare se va relua licitația în perioada următoare. 


Zeci de licitanți la Constanța 
Concurență foarte mare a fost pentru plajele din Constanța, de la un capăt la altul. În total, au fost propuse spre închiriere opt subsectoare, în cartierul Faleză Nord, dar și la Plaja Modern. 11 firme s-au luptat pentru o bucată de plajă din dreptul străzii Unirii, fiind declarată câștigătoare compania SC Mibero Comtours SRL. De asemenea, firmele Mersin Tourism SRL, Mega Telecom Solution SRL, Mitcos Art SRL, Luna Beach SRL, Megalos Turism Rezidențial SRL, Temico Line SRL, Asocierea Safra Mali SRL cu Hapiuc Bogdan Marian și Vorniciuc Oana Mirela, Neversea Beach și Asocierea Temico Line SRL cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța au câștigat fiecare câte un subsector important din Constanța. 


Mibero Tours SRL și-a adjudecat și o plajă de pe cordonul Eforie Nord - Eforie Sud, CDX Group Estival SRL a câștigat o plajă în Eforie Sud, Complexul hotelier "Steaua de Mare" SRL a luat o plajă din Olimp, Asocierea Cosmin Estival SRL cu Irina Trade SRL a obținut o altă plajă din Olimp, iar Asocierea Global Maritime SRL cu Popescu Vespasian Dan a câștigat cu 100 de puncte o plajă din Cap Aurora, fiind singura ofertă depusă. 


În Venus, vor închiria șezlonguri pe plaje, vara aceasta, firmele Dakry Auto - Moto SRL, Transevren SRL, Asocierea Avanti Beach SRL cu Tahne Turism SRL, Palace Hotel & Resort SRL, Perla Venusului SRL și Cris Style Impex SRL. 
Și pe cordonul Venus - Saturn au fost mulți licitanți. Pe două dintre cele trei subsectoare scoase la licitație s-au înscris câte șapte firme. În urma evaluării ofertelor, ambele porțiuni de plajă au fost adjudecate de către Atlas Apliance Solution SRL, iar cel de-al treilea de către Dakry Auto - Moto SRL. 


În Saturn, au fost libere spre închiriere trei subsectoare și pentru fiecare s-a prezentat câte un singur candidat. Așa că bucățile de plajă au ajuns la Dakry Auto - Moto SRL, Rem & Tab Cafe SRL și NCS Virtus SRL. Iar la Mangalia, s-a licitat pentru două subsectoare, pentru fiecare dintre ele înregistrându-se câte doi solicitanți. La final, au câștigat firmele Lial Star Import Export SRL și Lucky L&C SRL. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4695 secunde