Afaceri imobiliare, la Constanța. Turnuri cu 20 de etaje, galerii comerciale și apartamente de lux

3735

Articole de la același autor

Transformarea zonei industriale de la Abator în zonă rezidențială începe să devină realitate. În perimetru sunt în derulare mai multe proiecte imobiliare și, în câteva luni, ar putea fi demarat încă unul, de mare anvergură. Pe locul fostului abator, vor fi ridicate turnuri de 15, 20 de etaje, cu birouri și apartamente de lux și galerii comerciale.

Un investitor imobiliar cere părerea constănțenilor cu privire la începerea proiectului imobiliar Sammarina Center, pe Șoseaua Mangaliei nr. 74, pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal. Este vorba despre perimetrul de la intersecția Șoselei Mangaliei cu strada Caraiman, pe locul fostului abator din perioada comunistă. Terenul are mai bine de șase hectare și aparține, în cea mai mare parte, firmei Carmeco SA, cu 61.099 metri pătrați, și firmei Sammarina Imobiliare SA, cu 6.937 metri pătrați. De asemenea, pe proprietate sunt mai multe imobile vechi care vor fi demolate.

Conform planurilor transmise către Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța, ansamblul rezidențial va cuprinde blocuri turn, dar și clădiri mai mici, spații verzi, de petrecere a timpului liber, chiar și o pasarelă peste calea ferată, către baza sportivă "Triunghi", în prezent aflată în paragină.

"Având în vedere complexitatea lucrărilor, proiectul se va realiza în mai multe etape. Pentru început, vor fi demolate o parte din clădirile anexe existente. În fazele următoare, se vor începe lucrările de construcție pentru clădirea de birouri, schimbare destinație clădiri existente în galerii comerciale și pentru ansamblurile de locuințe în funcțiune conexe, cum ar fi wellness", se arată în proiect.

Astfel, va fi realizată o zonă mixtă de birouri, cu clădiri turn, 20 de etaje, cu spații garare proprii în regim preponderent subteran, pe două nivele, și o zonă dedicată businessului comercial. Complexul va cuprinde și o zonă de ansambluri de locuințe cu 1.186 de apartamente de una, două, trei și patru camere, cu regim de înălțime de 15 etaje și două niveluri de subsol. De asemenea, este prevăzută o zonă de funcțiuni conexe necesare asigurării unui standard de locuit ridicat, cum ar fi proiectarea unei clădiri cu parter și un etaj, cu piscină interioară și exterioară și spații de wellness. Nu în cele din urmă, complexul va fi dotat cu o centrală termică de cogenerare.

Spații verzi și pasarelă spre baza sportivă "Triunghi"

"Ansamblul va fi prevăzut cu spații verzi, zone de interes și zone de petrecere a timpului liber dotate cu mobilier urban, folosite în comun. Circulațiile în interiorul incintei vor fi preponderent pietonale. Circulațiile auto sunt dispuse preponderent perimetral și subteran.

De asemenea, pentru a pune în valoare zona și la solicitarea autorităților (primărie), s-a prevăzut un pasaj pietonal peste calea ferată de interes local, în așa fel încât să se facă legătura între zona rezidențială cu zona de sport și agrement din zona de vest", precizează arhitectul Ion Ionescu, în documentația propusă spre consultare publică.

De altfel, constănțenii sunt invitați ca, până pe 14 iunie, să transmită observații asupra planurilor propuse. Ulterior, va exista și o dezbatere publică. Investiția privată propusă nu presupune costuri suplimentare ce ar putea cădea în sarcina autorităților publice locale. 


"Documentația vizează creșterea regimului de înălțime și diversificarea funcțiunilor astfel încât, pe termen mediu și lung, această zonă a municipiului Constanța să devină un nou pol comercial, de servicii și locuire. Caracterul mixt ce se dorește pentru această zonă are ca scop realizarea de centre de cartier ce beneficiază de spații publice și grădini urbane, situate în proximitatea nodurilor comerciale și de servicii și echipamente publice", se mai specifică în memoriul tehnic pentru elaborarea PUZ-ului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0188 secunde