Afaceri imobiliare. Blocuri de 16 etaje, pe malul lacului Siutghiol

1694
Afaceri imobiliare. Blocuri de 16 etaje, pe malul lacului Siutghiol - fotofondblocurisiutghiol-1573433787.jpg

Articole de la același autor

Cartierul Palazu Mare se transformă și tinde să devină unul dintre cele mai selecte zone ale municipiului Constanța. Dintr-o zonă cu străzi pietruite și căsuțe simple, cartierul ar putea avea, în câțiva ani, zgârie nori cu 24 de etaje, terase verzi și vedere la lac. 


Comisia de urbanism din cadrul Primăriei Constanța se va reuni, zilele următoare, pentru a analiza solicitarea unui dezvoltator imobiliar de emitere a avizului de oportunitate pentru elaborare de Plan Urbanistic Zonal în vederea realizării unui ansamblu de locuințe colective în zona Lacului Siutghiol, în cartierul Palazu Mare. 


În prezent, zona este destinată activității productive agro-industriale și distribuția și depozitarea bunurilor și materialelor, terenul fiind încadrat ca fiind arabil. Suprafața parcelei unde va fi realizată investiția este petrimetrul de protecția Cișmea 1C. Potrivit documentației prezentate, investitorul urmărește realizarea unui ansamblu de locuințe colective medii și înalte, spații verzi amenajate aferente acestora și funcțiuni complementare locuirii ca servicii și birouri, alimentație publică și comerț cu amănuntul. 


Astfel, din proiecte reiese că vor fi construite trei clădiri, cu 16 etaje, trei clădiri cu 12 etaje, realizate în trepte, cu terase verzi la parter. Ansamblul rezidențial va avea ieșire la DN2A, prin prospect propus prin PUZ Palazu Mare. De asemenea, în imediata apropiere a ansamblului, se propune ca, pe terenurile învecinate, să poată fi ridicate clădiri ce pot ajunge la P+15 - P+24 etaje. Acestea vor fi realizate sub formă de terase, cu respectarea condițiilor de însorire pentru a determina înălțimea maximă în cazul fiecărui lot edificat, în funcție de configurația terenurilor la momentul realizării investițiilor. 


S-a optat pentru locuințe terasate deoarece acestea maximizează vederea către lac pentru unitățile locative, permițând organizarea locurilor de parcare și a dotărilor conexe în parter, demisol sau primele niveluri ale construcției. 


"Investiția propusă se aliniază la actuala tendință de urbanizare a zonei și generează noi spații locative și totodată funcțiuni conexe, menite să răspundă cererii în ceea ce privește nevoia de spații rezidențiale noi. Ținând cont de potențialul de dezvoltare al zonei, intervențiile se folosesc de proximitatea față de lac", se arată în documentația depusă la Comisia de Urbanism. 


Astfel, înălțimea maximă propusă prin noul PUZ va fi de patru niveluri de subsol, parter și 16 etaje, adică 65 metri în total. 


Străzi noi cu patru benzi de circulație 
Noul PUZ prevede și modernizarea circulației în noul cartier.
 
"Pornind de la soluțiile reglementate prin Planul Urbanistic General al municipiului Constanța, Planul Urbanistic Zonal Palazu Mare și Planul Urbanistic Zonal zona Campus, strada nord-sud, adică actualul DE512, care face legătura între DN2a și zona Lacului Siutghiol, se propune a fi regabaritată la patru benzi, față de cele două propuse prin PUG și preluate de PUZ Palazu Mare, pentru a putea prelua traficul propus de noua dezvoltare, pe de o parte, de viitoarele dezvoltări posibile la vest și nord, și de viitorul trafic de tranzit între DN2A și Lacul Siutghiol", se precizează în avizul de oportunitate. 


Față de varianta propusă prin PUZ Palazu Mare pentru lărgirea DN2A la trei benzi pe sens, se propune realizarea a patru benzi în dreptul zonei unde va fi realizat ansamblul rezidențial, pentru a putea realiza o bandă dedicată de acces către loturile propuse. 


În interiorul complexului, străzile vor avea șapte metri carosabil cu dublu sens sau cinci metri carosabil, cu sens unic, astfel încât să poată fi realizate amenajări peisagistice unitare și ample între locuințele colective. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.32 secunde