"Afacerea" de pe strada Sarmizegetusa. Ce "schelete" mai ascund proprietarii irlandezi

4802
7

Articole de la același autor

Pe măsură ce sunt "dezgropate" tot mai multe hârtii, apar la iveală și mai multe nereguli privind lucrările de pe strada Sarmizegetusa nr. 1, acolo unde o firmă a unor irlandezi solicită autorizări pentru a ridica un bloc. 


În mod cinic, toate problemele au ieșit la suprafață în momentul în care au început săpăturile și au fost descoperite oseminte istorice. Așa s-a aflat că, de fapt, o mare parte din documentele pe baza cărora se fac lucrările nu sunt tocmai în conformitate cu legislația. 


Se pare că "afacerea" de pe strada Sarmizegetusa ascunde mult mai multe "schelete" decât s-au găsit în pământ. Nu numai că avizele sunt incomplete și obținute la limita legalității, dar firma solicitantă nici nu mai există în acte, iar terenul respectiv face obiectul unui dosar penal, pe rol, ce îl vizează pe fostul primarul al Constanței, Radu Mazăre. 


Primii care au sesizat că este ceva în neregulă au fost chiar vecinii din blocul din imediata apropiere a terenului respectiv. Aceștia au văzut că se lucrează numai în week-end, că nu există panou de afișaj al lucrărilor și că proprietarii refuză dialogul cu locatarii din zonă și evită autoritățile. 


Au sesizat toate instituțiile abilitate, de la Inspectoratul de Construcții, până la Poliția Locală, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar în urma cercetărilor a reieșit că lucrările erau numai de descărcare arheologică și că există un Certificat de Urbanism emis de Primăria Constanța pentru SC Penkav SRL. Acum, pentru că îi expiră acel certificat, firma cere prelungirea lui. 


Teren retrocedat și vândut succesiv 


Tot vecinii au făcut cercetări mai amănunțite și au aflat și alte detalii "picante" despre terenul și firma respectivă, le-au pus într-o scrisoare, au trimis-o la Serviciul de Urbanism și au cerut să se analizeze cu atenție solicitarea celor de la Penkav. 


"Terenul în cauză este obiect parțial al dosarului penal nr. 6536/2/2008, aflat pe rolul Curții de Apel București, dosar în care fostul primar la municipiului Constanța, Radu Mazăre, este judecat alături de alte 37 de persoane, pentru infracțiuni în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Terenul a fost retrocedat, în compensare, numitului Ene Daniel (judecat în dosar), apoi a fost vândut succesiv, urmând un traseu de tip suveică, numitei Enescu Andreea și, ulterior, firmei SC Penkav SRL", se arată în scrisoarea semnată de Mihai P., locatar în blocul aflat vizavi de terenul respectiv. 


Acesta mai spune că, în anul 2012, activitatea Penkav SRL a fost suspendată până pe 29.05.2015, iar hotărârea este publicată în Monitorul Oficial nr. 3824 din 2012. 


"La data de 29.04.205, SC Penkav SRL, a cărei activitate fusese suspen-dată, obține CU nr. 1346, emis de Pri-măria Constanța, ca urmare a cererii înregistrată cu nr. 41595/20.03.2015. Planul de situație întocmit la 23.02.2015 se referă la locuință P+2 cu parter comercial, în timp ce în CU se stipulează că terenul nu poate fi utilizat în scopul declarat pentru destinația de comerț, deoarece nu se încadrează în destinațiile admise", mai precizează vecinul. 


Societatea este radiată, iar proprietarii nu sunt… beneficiarii 


Mai târziu, în 8.12.2015, prin Rezoluția nr. 31455 a Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța, se dispune radierea firmei SC Penkav RSL și înregistrarea în Registrul Comerțului a radierii, precum și cedarea terenului respectiv către toți asociații, șase la număr. Însă rezoluția nu menționează nimic despre preluarea/cesionarea CU pentru terenul de pe Sarmizegetusa nr. 1 de către/către noii proprietari irlandezi. De asemenea, nu există niciun document care să ateste preluarea CU de către noii proprietari ai terenului la data radierii firmei.


Mai mult decât atât, la data de 29.08.2016, Ministerul Culturii, prin Direcția Patrimoniu Cultural, emite autorizația pentru cercetare arheologică nr. 211 pe numele SC Penkav SRL (ca beneficiar), societate radiată la data de 8.12.2015 și care nu mai deținea niciun drept de proprietate asupra terenului situat în municipiul Constanța, strada Sarmizegetusa nr. 1. 


Pompierii nu mai ajung la vecini 


Tot vecinii atrag atenția autorităților că terenul este situat la numai cinci metri de un bloc de locuințe cu patru scări și peste 60 de apartamente și la 0,6 metri de sediul Comunității Evreiești din Constanța. De altfel, aceștia au trimis încă din luna martie sesizare către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, solicitând sistarea lucrărilor. 


"Având în vedere că, din momentul începerii lucrărilor, pompierii nu vor mai avea acces la fațada blocului situat la bulevardul Tomis, vă solicit să dispuneți sistarea oricăror lucrări pe terenul situat pe strada Sarmizegetusa nr. 1, până la obținerea unui nou Certificat de Urbanism de către noii proprietari ai terenului, care să țină cont de necesitatea accesului ISU spre fațada blocului", se arată în sesizarea semnată de Pompiliu B.. 


Oamenii sunt îngroziți că, în cazul apariției unui incendiu, pompierii nu vor putea interveni. 


"În ultimii 50 de ani, acest teren a fost utilizat de proprietarii blocului atât ca parcare și ghenă de gunoi, cât și ca spațiu pentru derularea de activități casnice și sportive (teren de fotbal, anexe pentru bătut covoare, uscat rufe, etc.). Lucrarea de cercetare arheologică preventivă a început, toate aceste spații nu mai există. Mult mai grav este faptul că, astăzi, în cazul unui incendiu, la apartamentele cu fața către curtea blocului, nicio mașină de pompieri nu va putea acționa în consecință (stingerea incendiului, salvarea de vieți), întrucât accesul este blocat de lucrarea demarată în curtea blocului", este de părere și Mihai P..


Comentează știrea

Liviu Chilian
12 mai 2017
Decadenta, violenta si corupție apocaliptice - al treilea război mondial

Războiul unulasutasilor satanici împotriva popoarelor, împotriva Omului Uman. A început in August 1991 când un betzivan Fino-Ugric rusifikat, Eltsyn, si Armatarata Roșie au distrus Uniunea Sovietica. Oligarhia rusoida a dus decadenta intr'un abis ce întrece cu mult decadenta din Sodoma si Gomora antice! Decadenta si corupția au răvășit si pașnicul popor fost roman. Inca nu exista violenta cronica in Rromarlania. Dupa 2002, Rromarlanii si Romanii au început sa părăsească bantustanul, forțați de decadenta si corupția politicastrilor si merdialqaedanilor. Au ajuns si in Irlanda. Primii Rromarlani ajunși pe insula, au fost Tziganii. I'au oripilat pe Irlandezi! Știți cum au reacționat Irlandezii de rând împotriva Tziganilor? In localuri, magazine etc au pus afișe-avertizare: "Interzis câinilor si Romanilor"(???) Asta pt ca Tziganii guitza ca sunt "Romani", când ajung in alte tari. Am fost oripilat când am aflat. Am protestat printr'un pamflet in merdia engleze, ce i'a deranjat pe..."porcii Irlandezi"(Irlandezilor li spune 'Irish Pig' in antilumea engleză). I'am avertizat, ca ei, Irlandezii, sunt frați cu Tziganii. Le place numai muzika si dansul. Asta când nu beau alcool. In acest caz uimitor de corupție si crima funciară, constănțenii ar trebui sa pună o pancarta pe terenul in cauza, pe care sa scrie Interzis Rromarlanilor si Porcilor Irlandezi. Amin!

Familia lui Liviu
12 mai 2017
Liviule, arunca tzigarile alea !

Bai Liviu, ce naiba nu intelegi sa te lasi de fumat etnobotanice... Iti provoaca feste imaginatia din cauza asta: cine plm ti-a publicat pamfletul in "media engleza"...?!? Mergi repede la doctor , caci starea ta de sanatate psihica e mult mai degradata decat acum cateva saptamani...!

Nimic,dar nimic
12 mai 2017
Nu este posibil

Nimic nu este posibil,domnule Chilian,fara acordul,bunavointa sau implicarea autoritatilor locale.Spuneam intr-un comentariu anterior ca hotia autoritatilor locale,coruptia se vede cu ochiul liber din strada sau din avion.Noi,oamenii de rand nu avem nevoie de procurori ca sa ne dam seama ca o constructie a fost ridicata fara respectarea legilor.Functionarii corupti sau in general politicienii fac o mare greseala:ne considera pe toti prosti.Acest investitor nu ar fi avut curajul sa faca ceva ilegal daca el nu ar fi dat deja spaga unui functionar public din Primarie sau poate chiar primarului Fagadau.El stie ca a dat spaga,stie cui i-a dat spaga,stie cata spaga a dat,dar mai ales stie ca A PRIMIT ASIGURARI din partea functionarilor corupti.Functionarii deja mituiti raspund cam in felul urmator...."Noi nu putem sa-ti dam autorizatie pentru ca dumneata nu respecti legea.Dar...incepi sa construiesti fara autorizatie,noi iti vom da o amenda,doua pentru ca legea ne obliga.Irlandezule...investitorule,sa nu te opresti,este foarte important ! Fa-te ca nu-ti pasa, fa-te ca nu auzi nimic.Nu are nimeni curajul sa-ti demoleze constructia.Apoi,in timp iti faci si actele.Succes,multumesc pentru "atentie",investitorule(irlandezule) !"....Sunt zeci,sute de constructii ridicate in acest fel in Constanta si in toata tara.Ele se vad cu achiul liber.In timpul asta,domnul Tariceanu "guița" la tribuna Parlamentului si se vaicareste ca Romania este un stat politienesc,condus de procurori.Cand eu am spus ca Mazare trebuie sa dispara cu toate neamurile si uramsii lui(Fagadai) din Primarie,cand am spus ca trebuie sa facem curatenie in Primarie si sa chemam preotul pentru o slujba de exorcizare si sfintire,ati crezut ca glumesc.

Răspuns la: Decadenta, violenta si corupție apocaliptice - al treilea război mondial
Adăugat de : Liviu Chilian, 12 mai 2017
Războiul unulasutasilor satanici împotriva popoarelor, împotriva Omului Uman. A început in August 1991 când un betzivan Fino-Ugric rusifikat...
Mitica
12 mai 2017
la China Mall la fel

Deja probabil ca toti constantenii sunt obisnuiti cu cladirea "China Mall" plus cea cu Banca Tiriac si firma Energobit la etaj de la Piata Brotacei. Stiti ca o scara intreaga de la blocul M1 sunt in aceeasi situatie imposibila in cazul unui incendiu de proportii? Ca acolo in spatele cladirilor mentionate pana in bloc nu pot interveni masini de pompieri pentru stingerea incediilor si salvarae de vieti?..dar cui ii pasa din Primaria Cosntanta...sau celor de la Procuratura. Este un dosar simplu, nu trebuie sa fii foarte inteligent sa verifici si apoi sa trimiti in judecata pe cei care au semnat cu "ajutoare" autorizatia de constructie.

Liviu Chilian
12 mai 2017
Eu cred ca jewnvestitorul, proprietarabiatul e Jewrlandez

Acum câteva zile, ziarul a publicat o informare despre un jewnvestitor Rromarlan care a "cumpărat" 50 ha de teren arabil superproductiv la vest de Palas; teren pe care jewnvestitorul vrea construiaska un kartier de vile pt unulasutasi streini si Rromarlani; crima funciar-imobiliară pt care are nevoie de aprobarea autoritatziganilor jigano-pesediste. Mi'am zis dupa lectura, mai sa fie, de unde a avut bani Rromarlanul-rupt-in-fund(guitzatul Titanelului din Gagesti, cel mai mare merdialqaedan Rromarlan in antiviata), sa inhate pământul superproductiv pe care sa ridice bordeie...moderne? Nu cumva Rromarlanul-porcdecaine rabiat e doar un nume in spatele căruia, de fapt, se ascunde mun...jewnvestitor, sau o...mafie jewnvestitoare? Cred cu fermitate ca merdialqaedana s'a grăbit când a spus ca proprietarabiatul e Irlandezul fără nume. Dacă ar investiga profesional, va avea o surpriza astrală. E posibil ca scheletele daco-traco-greko-romane din Sarmizegetusei 1, sa aparțină unui Jewnvestitor satanic, porfiric, ales-bules, dacă nu chiar Gitalian. Ca tot vorbim de mafie! Blestemați, Jewnvestitorii'astia, Coane Fanica! Da' nu 'e iei' mai...șmecheri decât Oltenii...Suntem cu ochii 'pa iei'. Si curând o sa punem si paru'...

europeanu
12 mai 2017
Hotii la parnaie !

Bravo Liviule,pui punctul pe i !!! Bravo !!!

ion
13 mai 2017
ciudatenii

Institutii ale statului incalca legea eliberand autorizatii de aiurea/Daca si statul are asemenea comportament ,atunci de cine sa te mai feresti?Mai simplu ,ar trebui sa lase sa functioneze liberu arbitru decat sa se faca doar ca sunt niste reguli.Reguli sunt numai pt cei saraci care construiesc un cotet.IGramezile astea de mastodonti trantite unul linga alttele au facut orasele un fel de inchisori in care rar se mai vede lumina soarelui si verdeata copacilor Tabloul asta completat de multitudinea de camere de supraveghere ne duc la imaginea unei inchisori moderne.

Pagina a fost generata in 0.5191 secunde