Afacerea "Coaforul". Ce practici ascunse folosesc saloanele de înfrumusețare

4084
2
Afacerea

Articole de la același autor

Constănțenii cărora le place să fie ca "scoși din cutie" trebuie să țină cont și de condițiile în care, spre exemplu, se lucrează

într-un coafor sau salon de înfrumusețare. Comisarii OPC Constanța atrag atenția asupra regulilor de respectare a igienei și a serviciilor promise de operatori.

Îngrijite din cap până-n picioare, doam-nele și domnișoarele care frecventează saloanele de frumusețe nu-și pun tot timpul problema riscurilor pentru sănătate și nici chiar pentru propriul buzunar. Prea puține sunt cele care sunt cu adevărat interesate dacă saloanele nu respectă regulile de igienă sau nu folosesc corespunzător aparatura din dotare.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a primit, în ultima perioadă, doar două sesizări în acest sens, dovada faptului că acestea nu țin cont și de aceste aspecte.

"Am avut de curând două reclamații în ceea ce privește neonorarea unor rezervări la saloanele de coafură. Din această perspectivă, le recomandăm consumatorilor să fie informați atunci când apelează la diferite servicii, pentru a putea face alegerea potrivită.

Astfel, încă de la intrarea în unitate trebuie să fie vizibil certificatul de înregistrare al unității. Apoi, lista de prețuri, care cuprinde lista cu serviciile prestate ce trebuie explicate amănunțit pentru cele în cazul cărora este nevoie de mai multe operațiuni. Trebuie trecut la vedere tariful fiecărui serviciu în parte și o durată estimativă de executare a acestuia", a precizat, pentru "Cuget Liber", Lucian Lungoci, comisar în cadrul OPC Constanța.

Atenție, la termenele de valabilitate!

Comisarii OPC supraveghează permanent piața, astfel încât drepturile consumatorilor să fie respectate. Toți cei care pun în pericol sănătatea consumatorilor și le afectează interesele economice vor fi sancționați.

"Emitem sancțiuni între 1.000 și 10.000 de lei pentru nerespectarea regulilor de igienă, economice sau pentru prestarea defectuoasă a serviciilor. De aceea, consumatorii trebuie să mai fie atenți și la termenele de valabilitate ale produselor de tipul vopsea de păr, lacuri de unghii, fixative etc. Sunt, de exemplu, anumite produse care nu au termenul de valabilitate înscris pe etichetă, ci sunt inscripționate cu o marcă PAO. Aceasta în-seamnă că produsul se utilizează între

3 și 12 luni de la deschidere, iar operatorul trebuie să înscrie pe produs data deschiderii în vederea verificării termenului de către client sau comisarii OPC", a mai spus reprezentantul instituției.

Registru de sterilizare pentru ustensile

Un alt aspect mai puțin cunoscut de către consumatori este registrul de sterilizare a ustensilelor.

"Este foarte important ca toți consumatorii să fie atenți la modul cum sunt utilizate ustensilele: foarfece, pile, clești, pensete, perii, pentru că, după fiecare operațiune, ele trebuie sterilizate, iar operatorul economic trebuie să treacă acea sterilizare într-un registru de evidență", completează comisarul.

De asemenea, acesta reamintește că bonul fiscal este singura modalitate prin care un consumator nemulțumit va putea depune o plângere la OPC, făcând astfel dovada că a beneficiat de un anumit serviciu. 

Comentează știrea

Ionut
9 ianuarie 2016
Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Carmen
10 ianuarie 2016
Oferte de lucru pentru toti!

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0187 secunde