Actorul Marcel Iureș se alătură campaniei „Bariera Verde”

248
Actorul Marcel Iureș se alătură campaniei „Bariera Verde” - marceliuressealaturasursagreenpe-1604342269.jpg

Articole de la același autor

România are nevoie urgent de o „Barieră Verde”, sunt de părere cei de la Greenpeace România. Ei au lansat campania de replantare a perdelelor forestiere şi a pădurilor de protecţie din zonele de câmpie. Actorul Marcel Iureş s-a alăturat demersului, în calitate de narator al animaţiei care explică urgenţa pe care milioane de români o resimt pe propria piele. Specialiştii spun că în următorii 30 de ani, peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă. Peste 11 milioane de români vor fi afectați de creșterea temperaturilor, reducerea drastică a rezervelor de apă și deșertificare, informează climatologii.

„Schimbările climatice sunt deja aici. În lipsa pădurilor, întreaga zonă de câmpie a României, Grânarul Europei, se usucă rapid. Doar în ultimul deceniu, România a plătit despăgubiri de 330 de milioane de euro fermierilor afectați de secetă. Avem nevoie urgent de pădure în zonele de câmpie pentru a stopa eroziunea solului și a ne asigura hrana. În 2020, fântânile oamenilor au secat încă de la începutul verii, iar spre final de august am început să numărăm lacurile evaporate”, a declarat Ciprian Găluşcă, campaigner Greenpeace România. În această vară ANM a emis 132 de Coduri Roșii, cele mai multe din istoria meteorologiei. Criza climatică nu ocolește România.

„Mai avem puțin timp pentru a pregăti o defensivă. Nu e de ajuns să protejăm pădurile care ne-au mai rămas în munți, și acestea afectate masiv de tăieri ilegale. Avem nevoie de o rețea forestieră națională care să protejeze orașele, comunitățile cele mai vulnerabile și terenurile agricole. E timpul să reconstruim soluția naturală pe care o oferă pădurile, pierdută din ignoranță, lăcomie și proastă administrare”, au subliniat iniţiatorii campaniei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2316 secunde