Activele fondurilor de pensii facultative au urcat în octombrie cu 10,38%

169
Valoarea activelor nete ale celor nouă fonduri de pensii facultative (pilonul III) care își desfășoară activitatea a crescut cu 10,38% în luna octombrie, până la 65,78 milioane lei (17,97 milioane euro), potrivit datelor publicate, vineri, de arbitrul pensiilor private.
La data raportării, erau active nouă fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic și ING Optim (administrate de ING Asigurări de Viață), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurări de Viață), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurări de Viață), AZT Moderato și AZT Vivace (administrate de Allianz-Țiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurări), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management) și Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA), potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cine poate contribui la pilonul III de pensii
Potrivit legislației în vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariații cu vârsta de cel mult 52 de ani și șase luni. Contribuția la pensiile facultative nu poate depăși 15% din salariul brut și este deductibilă în limita a 200 euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.
Ministerul Economiei și Finanțelor a introdus, însă, în proiectul de modificare a Codului Fiscal, majorarea pragului de deductibilitate la 250 euro la angajat și 250 euro la angajator.
Primele contribuții în sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au început să fie colectate în mai 2007.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8318 secunde