Acţiunile de dezinsecţie, intensificate, la Constanţa

328
Acţiunile de dezinsecţie, intensificate, la Constanţa - dezinsectie-1624355218.jpg
Ploile accentuate din ultima perioadă au creat mediul propice pentru înmulțirea insectelor, astfel că autorităţile locale din Constanţa au intensificat zilele acestea acțiunile de dezinsecție.

Echipele care asigură acest serviciu stropesc spațiile verzi și aleile dintre blocuri cu substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Acțiunile de dezinsecție s-au derulat luni seară, 21 iunie, în cartierele: Faleză Nord, Tomis I, Tomis II, zona peninsulară, zona centrală și în stațiunea Mamaia. Marţi seară, 22 iunie, în funcție de condițiile meteo, echipele ce sunt dotate cu echipamente speciale vor ajunge în zona Gării și cartierele Poarta 6, Km 5-4, Km 5, CET, ICIL, Inel I, Inel II.

Substanţa utilizată este Deltatim Plus, o substanţă avizată de Ministerul Sănătăţii, folosită atât pentru reducerea populaţiei de ţânţari, cât şi pentru combaterea gândacilor, furnicilor, căpuşelor, puricilor şi păianjenilor.

„Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. Suplimentar, fiecare dintre noi trebuie să folosească creme sau sprayuri cu substanțe repelente, să aplice tratamente chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate ori să aplice zgărzi antiparazitare la câini. De asemenea, conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, populația este sfătuită să evite expunerea la înțepăturile țânțarilor, să împiedice pătrunderea acestora în locuințe, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

În paralel, echipele municipalității, beneficiarii venitului minim garantat, persoanele care prestează muncă în folosul comunității cosesc iarba din parcuri, de pe scuaruri și de pe spațiile verzi de pe marginea drumurilor.

„Pentru că activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității. De asemenea, rugăm constănţenii să igienizeze și să taie iarba de pe spațiile pe care le au în întreținere”, solicită autorităţile locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4227 secunde