Accesare simplificată a hotărârilor locale și județene. Documentele, arhivate electronic

238
Accesare simplificată a hotărârilor locale și județene. Documentele, arhivate electronic - documentejpeg-1530110010.jpg

Articole de la același autor

Centrul pentru Resurse Civice a demarat translatarea electronică a hotărârilor adoptate de către Consiliul Local Municipal (HCLM) Constanța și de către Consiliul Județean (HCJ) Constanța. Acest lucru va simplifica accesarea informațiilor din aceste documente de către cetățeni.

În prezent, constănțenii pot consulta hotărârile pe paginile de internet ale Primăriei Constanța și Consiliului Județean. Acestea sunt publicate, însă, sub formă de imagine, lucru care face imposibilă căutarea informațiilor după cuvinte-cheie. De asemenea, această problemă reprezintă și o restrângere a accesului cetățenilor la informații de interes public.

Tocmai de aceea, Centrul pentru Resurse Civice a demarat procesul de convertire a documentelor de tip imagine în text, astfel încât cetățenii să poată găsi simplu și exact informația căutată, în baza unor cuvinte-cheie.

"Concret, ne propunem să procesăm cele peste 9.000 HCLM emise de către Consiliul Local Municipal Constanța din 2002 și până în prezent, precum și cele peste 6.000 HCJ emise de către Consiliul Județean Constanța din 2001 și până în prezent și să le publicăm pe un server pentru un acces facil. Considerăm că toți cetățenii au dreptul să poată găsi ușor informații în textul hotărârilor luate de către consilierii locali și județeni", explică reprezentantul Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Bârzan.

Totodată, acesta subliniază faptul că administrația publică locală din Constanța are obligația legală de a asigura transparența reală a deciziilor luate. Persoanele care doresc să sprijine demersul Centrului pentru Resurse Civice se pot înscrie pe site-ul resursecivice.ro/devino-voluntar/. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3116 secunde