Absolvenții pot solicita șomaj de la stat. Care sunt condițiile

166
Absolvenții pot solicita șomaj de la stat. Care sunt condițiile - absolventisursahairfinder2-1591983472.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj în valoare de 250 lei/ lună, pentru o perioadă de jumătate de an. Condiția este să se înregistreze la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, în termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul pentru înscrierea la AJOFM este de 60 de zile de la încheierea cursurilor claselor terminale din învățământul liceal.

În cazul elevilor care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, aceștia se pot înregistra în evidentele agenției în același termen, de la data promovării examenului de corigență. Dacă este vorba despre un absolvent de studii superioare, termenul de 60 de zile în interiorul căruia trebuie să se înregistreze la agențiile de ocupare începe de la finalizarea studiilor anului terminal sau de la data promovării examenului de licență.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidențele AJOFM sunt: carte de identitate; actele de studii/adeverință eliberată de la secretariatul institituției școlare care atestă absolvirea. În plus, este nevoie de declarație pe proprie răspundere, sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, că persoana nu are restricții medicale care o împiedică să presteze muncă sau că are eventuale restricții medicale care o împiedică să presteze o anumită muncă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4022 secunde