A murit profesoara Ștefania Popescu, autoarea celebrei culegeri „Gramatica practică a limbii române”

1026
A murit profesoara Ștefania Popescu, autoarea celebrei culegeri „Gramatica practică a limbii române” - lumanare-1635952253.jpg

Articole de la același autor

Ștefania Popescu, autoare a celebrului manualul „Gramatica practică a limbii române”, folosit de zeci de generații de elevi, a murit.


Cunoscuta profesoară de Limba română Ștefania Popescu a murit marți, 2 noiembrie 2021, la vârsta de 79 de ani, potrivit anunțului făcut de fammilia acesteia. Era una dintre cele mai influente profesoare de Limba română.

Potrivit Realitatea.net, Ștefania Popescu s-a născut pe 5 aprilie 1942 în București. A absolvit, în 1964, Facultatea de Filologie a Universității „C. I. Parhon” din București, secția Limba și Literatura Română.

Stagiul de practică l-a efectuat în Viișoara, Teleorman, iar din 1975 a obținut post de titular la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din București.

Autoare de cărți, manuale și culegeri destinate elevilor de clasele V-VIII, Ștefania Popescu a influențat generații de elevi.

Cea mai cunoscută culegere a fost cea pentru gimnaziu - „Gramatica practică a limbii române cu o culegere de exerciții”, publicată în anii 80 (1983), a fost tipărită în peste 10 ediții succesive.


Imagine


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5958 secunde