A început expedierea buletinelor de vot pentru românii din străinătate

229
1
A început expedierea buletinelor de vot pentru românii din străinătate - posta-1478360608.jpg
Cu o lună înaintea scrutinului, românii din străinătate, care au optat pentru votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, vor primi prin poștă documentele necesare votării. Sunt obligați să confirme primirea documentelor și apoi vor mai putea vota numai prin corespondență.


Primele plicuri cu buletinele de vot pentru românii din străinătate care vor vota prin corespondență la alegerile parlamentare din 11 decembrie au plecat către alegători, a anunțat vineri Compania Națională Poșta Română pe pagina oficială de Facebook.

"În spațiul special amenajat în care trimiterile privind votul prin corespondență sunt prelucrate, introduse în sistem și trimise către destinatari, au fost achiziționate echipamente de ultimă generație. Acest spațiu este monitorizat video și păzit de jandarmi până la finalizarea întregului proces de votare", a precizat Poșta Română.

Poșta Română va expedia cele mai multe buletine de vot către alegători români din Spania, Italia și Moldova, se arată într-un comunicat al companiei.

Românilor din străinătate care au optat să voteze prin corespondență și s-au înscris în Registrul Electoral le vor fi expediate, prin Poșta Română (cu confirmare de primire), următoarele documente necesare votării: un plic exterior autoadresat, un plic interior, un autocolant cu mențiunea "votat", certificatul de alegător, buletinul de vot prin corespondență și instrucțiuni privind exercitarea dreptului de vot.

Potrivit legii, Poșta Română asigură trimiterea documentelor către alegători până cel târziu cu 30 de zile înaintea datei alegerilor.



Comentează știrea

Roxana
5 noiembrie 2016
Voturi

Daca au plecat in alte tari, cine are nevoie de votul acestor romani dementi!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.023 secunde