A fost promulgată legeea prin care stimulentul educațional pentru învățământul preșcolar crește de la 50 la 100 de lei

362
A fost promulgată legeea prin care stimulentul educațional pentru învățământul preșcolar crește de la 50 la 100 de lei - 1-1587047044.jpg
Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.


Prin această lege, valoarea tichetului social pentru grădiniță crește de la 50 de lei la 100 de lei, agerpres.ro.


"Stimulentele educaționale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat. (...) Stimulentul educațional se acordă și copiilor aflați în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr.272/2004, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depășesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei. Stimulentul educațional se acordă numai pentru copiii înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar", se mai arată în lege. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7759 secunde