A dat Dumnezeu! A început marea asfaltare în cartierele Compozitorilor și Baba Novac

2410
7
Constanța. 27 octombrie 2016. O zi ploioasă și rece de toamnă. În cartierele Compozitorilor și Baba Novac se lucrează la asfaltarea străzilor. Sunt lucrări așteptate de ani de zile de oamenii din zonă, despre care nu mai credeau că vor apuca ziua să le vadă începute. Acum speră să fie și terminate până dă gerul.

Pe câteva străzi din Compozitorilor, asfaltul a fost deja turnat, trotuarele au fost aranjate. Acolo lucrările sunt foarte avansate, iar muncitorii spun că, dacă vremea va ține cu ei, în câteva zile vor putea să toarne covorul asfaltic. Vizavi, în cartierul Baba Novac, de-abia au fost dislocate utilajele pentru a nivela terenul și au început să aducă piatră pentru fundația străzilor. 


Lucrările sunt realizate de Primăria Constanța, în cadrul unui program amplu, ce cuprinde 22 de străzi din cartierele Compozitorilor, Baba Novac, Veterani și Palazu Mare. Astă primăvară, primarul Decebal Făgădău anunța că va fi demarat programul și că până la sfârșitul verii străzile sunt gata. 


"Vara a trecut, însă de lucrat nu s-a lucrat nimic. Abia acum, în toamnă, au venit cu utilajele. Și vremea s-a stricat, au început ploile, așa că se va lucra și mai încet. Să sperăm că nu ne prinde iarna cu șanțuri, că riscăm să nu mai putem să ajungem acasă", ne-a spus Marian, un constănțean care locuiește în cartierul Baba Novac. Acolo de-abia se scoate pământul pentru a se turna strat de piatră și a se nivela șoseaua.



I-au scos din noroi! 


Pe lista străzilor ce vor fi asfaltate sau pietruite figurează zece artere: A.D. Xenopol, Mareșal Al. Averescu, Al. Alexandridi, Govora, Horia Grigorescu, Prelungirea Meșterul Manole, Scheia, Topoloveni, Voievozilor și aleea Vrâncioaiei. De asemenea, au fost demolate și ultimele ruine ale garajelor de odinioară, de pe strada Prelungirea Tulcei. 


În Compozitorilor, oamenii de pe străzile Rapsodiei, Iosif Ivanovici, Dinu Lipatti, Hariclea Darclee, Titus Cergău și Eduard Caudella aproape au scăpat de noroaie. În cursul zilei de ieri, se lucra pe strada Caudella și se făceau pregătiri pe alte două artere. 


"Facem lucrări premergătoare, astfel încât, când se oprește ploaia, să venim cu asfaltul. Știm că oamenii ne așteptau de mult timp, dar au fost întârzieri la rețelele de iluminat public, la rețelele de canalizare. Noi suntem ultimii și venim abia după ce termină ceilalți treaba în zonă", ne-a spus unul din muncitorii de la fața locului. 


Tot el ne-a explicat un lucru ciudat pe care l-am observat pe strada Iosif Ivanovici, unde covorul asfaltic a fost întins doar pe o porțiune în lung a arterei. Pe cealaltă parte a rămas piatra și nu s-a făcut nimic nici la trotuar. 


"Aici nu este cadastrată porțiunea aceasta, de aceea nu s-a pus asfalt peste tot. Terenul respectiv nu figurează pe domeniul public și trebuie să se lămurească situația lui. Deocamdată rămâne așa", ne-a mai spus muncitorul. 


În ce privește termenul de finalizare a lucrărilor, unii din inginerii de la fața locului estimează că în Compozitorilor totul va fi gata într-o săptămână, iar în Baba Novac, într-o lună. 


Comentează știrea

costel
28 octombrie 2016
asfaltul si impozitul

Impozite primaria incaseaza dar sosele ba. Bani sunt folositi in alte scopuri, iar platitorii de taxe si impozite lasati sa astepte. In cartierul Veterani oamenii platesc impozite ca pentru un mare oras dar serviciile oferite sunt de sat izolat. Fara strazi si trotuare, fara retea de apa si canalizare, fara iluminat stradal. Au venit, au sapat niste santuri si asta a fost marea asfaltare, cu termen de finalizare in 15 august 2016. Sa-ti fie rusine Fagadau.

leana
28 octombrie 2016
l

De strada Operei, cea de langa Lidl nu s-a atins nimeni. Tot o mare de mocirla, care apoi e intinsa pe baba novac. Probabil o s-o asfalteze cei de la Lidl, cand se satura de noroiul imprastiat prin tot magazinul.

Elena
28 octombrie 2016
Str. Operei

De str Operei cand se vor apuca ???? A fost in discutie si acum 2 ani , ca o vor face ... iar acum ... parca nu mai exista aceasta strada ...

Părerea lui Stahanov
28 octombrie 2016
Aici sunt banii dumneavoastra

Toti aveti cate o camera la telefon.Uitati-va bine la lucrare,voi cei care locuiti acolo.Uitati-va atent la patul drumului,la grosime/straturile fundatiei,la materialele bagate in fundatie,la gosimea/straturile covorului asfaltic,la pantele transversale si longitudinale ale drumului.Intuiti/verificati unde se scurg apele pluviale pe strada voastra.Nu aveti nevoie de o diploma de inginer ca sa va dati seama dintr-o singura privire.Un ochi atent vede imediat.Sunteti direct interesati sau afectati de calitatea acestor lucrari.Este posibil sa va treziti cu apa in curtea casei sau in subsolul blocului(garaje subterane).Stalinov nu da doi bani pe pagubele, pe reclamatiile,pe cauciucurile voastre.Acolo a fost teren agricol,a fost camp,stratul vegetal are 40-50 cm.Stratul vegetal se inlatura in totalitate.Nu vad.In anul 2008(an electoral) s-a asfaltat strada Oborului.Din acel an toata apa de pe strada a intrat in scara/scarile blocului meu.Il doare in fund pe Stalinov,castigatorul alegerilor locale.Stahanov va avertizeaza.Lucrarea este facuta in campania electorala si pentru campania electorala.Nu-l vad bine pe Decebal Stalinov Fagadau.Pastrati pozele.Din cate vad in fotografiile de mai sus,lucrarea asta va sta la baza unui nou dosar penal in Primarie.Ne intalnim peste un an(cel mult doi ani).Construim fara burghezie si impotriva burgheziei ! Stahanov.

ilie ion
28 octombrie 2016
cartierul VETERANI

va rugam, in cartierul VETERANILOR nu avem apa ,canalizare iluminat... aici a fost camp iar strazile sunt pline de noroi cand ploua iar cand este cald sunt pline de praf...si noi platim taxe si impozite ca orice constantean ...dar avem conditii de sat... domnul primar cand isi indreapta privirea si spre noi...???? tot asteptam sa inceapa lucrarile si aici...

@ilie butelie
28 octombrie 2016
da cine te-a pus

sa te muti in fundatura aia. Acolo a fost camp, da, te-ai prins. Trebuia sa-ti dea prin cap ca o sa se civilizeze cand or ajunge nepotii de varsta ta. Pana atunci vezi de oferta la dedeman ca au cauciucatele la reducere, ia mai multe perechi ca urmeaza o toamna ploioasa.

Cetatean platitor de taxe si impozite
28 octombrie 2016
Cariter Veterani

bine ca esti tu smecher ma si ca locuiesti in oras. Adica noi care vrem sa ne facem case in locuri care ar trebui sa fie mai bune, sa nu ne luam terenuri si sa nu ne facem ca vine unul jmecher ca tine si critica ca de cumparam. Dar de ce nu putem sa fim si noi normali si sa avem cum trebuie intr-o lume civilzata in 2016 utilitatile acolo unde trebuie. Din cauza fraierilor ca tine suntem unde suntem. Mi-e scarab de voi astia care comentati asa aiurea!!

Răspuns la: da cine te-a pus
Adăugat de : @ilie butelie, 28 octombrie 2016
sa te muti in fundatura aia. Acolo a fost camp, da, te-ai prins. Trebuia sa-ti dea prin cap ca o sa se civilizeze cand or ajunge nepotii de varsta...

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2016
Stire din Economie : Premiu pentru Clusterul INOMAR
Pagina a fost generata in 0.6565 secunde