60.000 de voluntari vor monitoriza respectarea regulilor de distanțare socială în Italia

138
60.000 de voluntari vor monitoriza respectarea regulilor de distanțare socială în Italia - 39713-1590427400.jpg

Articole recomandate

60.000 de voluntari vor fi recrutați de autoritățile din Italia pentru a monitoriza modul în care cetățenii italieni respectă regulile de distanțare socială în această etapă de relaxare a restricțiilor, informează Digi24.


Planul, anunțat de ministrul afacerilor regionale, Francesco Boccia, survine pe fondul îngrijorării crescute față de respectarea acestor reguli de distanțare socială pe plaje, în baruri sau piețe publice.


Voluntarii nu vor ''aplica sancțiuni, ci vor populariza comportamentul adecvat'', a declarat primarul din Bari și directorul Asociației Primarilor din Italia (ANCI), Antonio Decaro, potrivit ediției de luni a ziarului La Repubblica.


Boccia a spus că acești voluntari vor fi numiți "asistenți civici" și vor purta veste albastre. Vor fi înarmați cu "puterea convingerii, a rațiunii și a zâmbetelor lor", a declarat el.


Prioritate au șomerii și beneficiarii ajutorului de asistență socială
Un apel la recrutare, deschis pentru toți cetățenii, dar cu prioritate pentru șomeri și beneficiari ai ajutorului de asistență socială, urmează să fie publicat de Agenția de Protecție Civilă, săptămâna aceasta, a scris Boccia pe Facebook.


Italia a fost grav afectată de epidemia de coronavirus, dar aceasta a atins apogeul la sfârșitul lunii martie și, după săptămâni de scădere a numărului de cazuri de infecție, izolarea țării s-a încheiat de facto pe 18 mai, relatează dpa, citată de Agerpres.


Într-un interviu acordat pentru ziarul La Stampa, Boccia a declarat că guvernul folosește "metoda «morcov vs băț»" care "a funcționat", dar ministrul a avertizat că o diminuare în continuare a restricțiilor ar putea fi amânată dacă oamenii nu respectă regulile de distanțare socială.


Italia va suspenda interdicțiile de călătorie între regiuni începând cu 3 iunie
În prezent, autoritățile italiene intenționează să suspende interdicțiile de călătorie între regiuni începând cu 3 iunie. La aceeași dată, Italia urmează să-și redeschidă granițele pentru turiștii din alte țări ale Uniunii Europene.


De duminică, Italia a raportat 32.785 de decese cauzate de COVID-19, boală respiratorie cauzată de noul coronavirus, și 229.858 de cazuri de infectare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6605 secunde