470 de cetățeni români au fost repatriați din Spania, Belgia, Regatul Țărilor de Jos și Irak

Vineri, 29 Mai 2020
207
Ministerul Afacerilor Externe informează că a facilitat, împreună cu alte instituții ale statului român, revenirea în țară, joi, a 470 de cetățeni români aflați în Regatul Spaniei, Regatul Belgiei, Regatul Țărilor de Jos și în Republica Irak, conform Agerpes.


"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Regatul Spaniei (pe ruta București - Madrid - București, respectiv București - Barcelona - București), a 14 cetățeni români din Republica Irak (pe ruta București-Erbil-București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București - Bruxelles - Amsterdam - București), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne", se arată într-un comunicat al MAE.


MAE precizează că repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom și a unei curse operate de o companie privată românească.


"Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 33 de cetățeni străini, rezidenți. De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta București - Erbil - București au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetățeni irakieni. Pe aceeași cursă, au fost îmbarcați și 125 de cetățeni străini care își continuă, prin România, traseul către statul de destinație", se menționează în comunicat.


Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate. Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.307 secunde