4.000 de copaci plantați de voluntari în Pădurea Valea Dacilor

278

Articole de la același autor

4.000 de puieți de salcâm și glădiță au fost plantați pentru a completa fondul forestier din Pădurea Valea Dacilor, din județul Constanța. Acțiunea, intitulată "Mega Copacul", a avut loc week-end-ul trecut și a reunit peste 140 de voluntari din partea Enel și a Asociației MaiMultVerde. 


"Mega Copacul" este un proiect demarat de Enel în noiembrie 2012, când compania s-a angajat, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, să planteze câte un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată de către clienții săi. Pachetul Energie Verde, disponibil doar pentru clienții de pe piața concurențială, oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziționa electricitate provenită din surse regenerabile și de a sprijini reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independentă (certificarea SRAC de către IQNet) conferă clienților care optează pentru pachetul Energie Verde garanția că au acces la energie produsă din surse regenerabile. 


Pachetul Energie Verde poate fi achiziționat de orice companie care dorește să acționeze responsabil față de comunitate, mediul înconjurător și față de generațiile viitoare. A fost deja ales de un număr de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicații. 


Pădurea Valea Dacilor este situată lângă Medgidia, la 30 de km de Constanța, și a fost pădure creată artificial începând din 1993, salcâmul fiind predominat. Are o suprafață de 33,4 hectare și în această pădure foarte tânără se pot găsi specii de păsări specifice Dobrogei, dar și fazani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0058 secunde