26 de persoane au fost beneficiare ale Locuinţei Protejate

Duminică, 07 Martie 2021, 21:01
293
A trecut, deja, un an de la deschiderea Locuinţei Protejate a Victimelor Violenţei Domestice, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC). Potrivit reprezentanţior instituţiei, în tot acest timp, au beneficiat de serviciile oferite în cadrul Locuinţei Protejate un număr de 26 de persoane, dintre care 11 victime au fost cazate chiar acolo şi 15 au fost incluse în Grupul de suport. „Acestea au fost şi orientate profesional, au fost consiliate vocaţional. De asemenea, şase persoane au fost înregistrate pe piaţa muncii şi o beneficiară a fost înscrisă la o unitate de învăţământ, în vederea continuării cursurilor şcolare la fără frecvenţă”, au declarat angajaţii DGASPC.

Precizăm că Locuinţa Protejată, a cărei locaţie este secretă pentru publicul larg, cu atât mai mult cu cât este o formă de locuire în vederea facilitării transferului la o viaţă independentă menită să asigure protecţie, are o capacitate de şase locuri.

Locuinţa Protejată destinată victimelor violenţei domestice face parte din Complexul de servicii pentru sprijinirea victimelor violenţei domestice, urmare a implementării proiectului „Venus - Împreună pentru o viaţă în siguranţă”. De asemenea, complexul are în componenţă un compartiment de consiliere pentru victimele violenţei domestice, cu grup de suport şi un cabinet de consiliere vocaţională. De serviciile oferite în cadrul acestui proiect beneficiază deopotrivă femeile singure şi mamele alături de copiii lor, pe o perioadă de maximum 12 luni.Pagina a fost generata in 0.2265 secunde