20 de tineri din mediul rural, sprijiniţi de Arhiepiscopia Tomisului să meargă la şcoală

326
20 de tineri din mediul rural, sprijiniţi de Arhiepiscopia Tomisului să meargă la şcoală - sufleteajutate-1610129884.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, Asociaţia „Samarineanul milostiv” a Arhiepiscopiei Tomisului derulează o serie de proiecte sociale destinate persoanelor vulnerabile, familiilor afectate de sărăcie şi tinerilor care nu-şi pot continua studiile. Prin intermediul unor oameni cu suflet, anul trecut, 20 de tineri din mediul rural au beneficiat zilnic de trei mese pe zi şi au fost sprijiniţi pentru finalizarea cursurilor liceale sau universitare şi pentru integrarea pe piaţa muncii. Alţi 25 de beneficiari, cazuri sociale, au primit cel puţin o masă caldă pe zi şi alimente. De asemenea, alte 50 persoane vârstnice au primit hrană caldă, zilnic, la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei, asociaţia are şi un birou de informare şi consiliere, de care au beneficiat, în medie, 40 persoane pe lună. În plus, în contextul pandemiei de Covid-19, voluntarii au pregătit şi distribuit hrană caldă, alimente şi produse de igienă celor aflaţi în nevoie, dar au oferit şi consiliere socială şi psihologică, prin telefon.

În iulie 2020, Asociaţia „Samarineanul milostiv” a susţinut proiectul „100 de vise împlinite la mare”, aflat la a V-a ediţie. Astfel, 50 copii diagnosticaţi cu cancer sau leucemie, dar şi copii cu rezultate deosebite la învăţătură, proveniţi din familii defavorizate, au primit cazare şi alimente.

Totodată, în noiembrie 2020, prin intermediul studenţilor voluntari a fost demarat proiectul social „Din dragoste de bunici”. Cu această ocazie, voluntarii au vizitat 140 de persoane vârstnice din localităţile Constanţa, Poarta Albă, Lumina, Oltina, Dobromir, cărora le-au dăruit ceea ce au avut nevoie pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă.

În concluzie, binele făcut de către asociaţie în anul 2020 a fost asigurarea hranei pentru persoanele aflate în nevoie, precum şi a alimentelor neperisabile, modernizarea cantinei sociale, atragerea de fonduri, pentru alimente, haine, jucării etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5769 secunde