X
X
Mai multe ştiri online:

150 de milioane de euro, bani europeni, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent

Ştire online publicată Marţi, 11 Februarie 2020. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Sursa foto: Philadelphia Magazine
150 de milioane de euro, bani europeni, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent - 150demilioanedeeuro-1581373144.jpg
150 de milioane de euro ar putea veni în țară, din fonduri europene, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino. Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției de vaccin și dezvoltarea de noi produse farmaceutice. 


Anunțul a fost făcut în urma discuțiilor reprezentanților Guvernului cu specialiștii Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino. Astfel, există posibilitatea dezvoltării unor proiecte mari de cercetare din fonduri europene și identificarea componentei inovatoare, strategice și competitive pe care o poate pune la dispoziție Institutul Cantacuzino.
Din viitorul exercițiu financiar al UE, țara noastră are la dispoziție opt miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare. Pentru acest proiect de interes național, România poate atrage 150 milioane de euro. Astfel, Institutul Cantacuzino va putea să-și extindă capacitatea de cercetare-dezvoltare la nivel de laborator cu două unități tehnologice complexe noi. Cercetătorii își vor desfășura activitatea într-un spațiu nou, modern, cu o suprafață de 7.000 mp. Aici, activitatea dezvoltării de vaccin va fi corelată cu cea de cercetare și dezvoltare farmaceutică, iar la finalul proiectului Institutul va fi capabil să producă vaccin gripal tetravalent și să creeze oportunități de dezvoltare de noi produse farmaceutice.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.4598 secunde