10 localități, aproape de carantină: "Sunt cazuri grave și nu mai avem locuri la ATI"

223
10 localități, aproape de carantină:

Articole recomandate

Este alertă în județul Hunedoara, unde 10 localități se află la un pas de a fi băgate în carantină. În ultimele 24 de ore, un număr de 51 de persoane au fost infectate cu coronavirus.


Cele mai multe cazuri active de coronavirus sunt în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan. Potrivit datelor centralizate la nivelul județului, se consideră o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile, iar potrivit specialiștilor, răspândirea este comunitară.


Pentru că 10 localități hunedorene se află la limita de a fi băgate în carantină, prefectul le-a cerut primarilor din aceste localități să facă ședințe cu comitetul local pentru situații de urgență și să ia măsuri suplimentare.


În funcția de analiza fiecărui caz în parte, în localitățile unde cazurile active sunt mai multe de trei la 1000 de locuitori, se poate institui carantina, dacă se constată și alți factori care pot duce la agravarea situației.


"Am avut ieri și azi, 110 cazuri noi de infectări, ceea ce ne-a alarmat și de aceea am lansat acest apel către primarii din Hunedoara. Unele cazuri sunt grave, nu mai avem locuri la ATI, am solicitat deschiderea spitalului CFR și trecerea lui pe lista de spitale COVID.


Localitatea cea mai afectată și mare este Orăștie, unde cazurile au fost foarte multe, se apropie de trei la mie la numărul de locuitori", a declarat Vasilică Potecă, prefect Hunedoara, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8879 secunde