1 Mai cu lacătul pe ușă și șantier la fereastră! Cum sunt așteptați turiștii în stațiunea Mamaia

2505
7

Articole de la același autor

Mai sunt doar două zile până când turiștii vor da năvală pe litoral. Autoritățile anunță mii de oaspeți, se laudă cu multe evenimente și manifestări cultural-artistice, dar operatorii economici nu se declară așa de optimiști. Unii dintre ei nici nu s-au obosit să-și deschidă prăvăliile doar pentru un week-end, alții de-abia acum încep să se pregătească pentru la vară. 


În stațiunea Mamaia, unde sunt așteptați cei mai mulți turiști, sunt încă șantiere. Promenada a fost curățată, plaja a fost amenajată, dar o mare parte a magazinelor, restaurantelor și hotelurilor vor rămâne închise în mini-vacanța de 1 Mai. 


Dacă în zona de nord a stațiunii, acolo unde vor fi concentrate cele mai multe evenimente, este forfotă și se lucrează la foc continuu, spre centru și sud abia dacă se vede ceva mișcare. 


Beach-barurile sunt încă baricadate cu lemne, cum au fost închise astă-toamnă, spațiile comerciale sunt cu lacătele pe ușă, iar terasele sunt goale, cu umbrelele și copertinele rupte de vântul puternic de astă-iarnă. Din loc în loc mai vezi câte o echipă de muncitori care vopsește sau amenajează vreun bar. 


"Nu voi deschide la 1 Mai pentru că nu merită. Noi angajăm personal, facem aprovizionare, plătim utilități, dar mulți oameni vor ieși la promenadă și mai puțin să mănânce la restaurant. Oricum, toți vor fi în nord, iar acolo este nu știu ce festival pentru gurmanzi, așa că toată lumea va merge acolo, să mănânce la rulote", ne-a declarat un cârciumar din zona Cazino. 


Vor hoteluri în loc de magazine 


În rest, e animație mare pe șantierele unde se contruiesc hoteluri noi. Sunt peste tot: și în nord, și în sud, și la șoseaua principală și pe fostele parcări sau spații verzi. De altfel, numai anul acesta, Primăria Constanța a dat autorizații și certificate de urbanism pentru încă vreo câteva clădiri cu cel puțin șase etaje. În zona hotelului Iaki, un investitor a cerut modificarea autorizației de construcție pentru supraetajarea imobilului de patru etaje pe care îl ridică. Acesta vrea ca la parter să aibă salon de evenimente și la etaje hotel. 


O altă firmă a obținut autorizația de schimbare a destinației spațiului din zona Cazino, din magazine în restaurant. De asemenea, pe 20 martie 2017, complexului Savoy i-a fost acordată autorizația de construire a unui imobil cu parter și șase etaje, cu funcțiunea de cazare, chiar în zona actualului hotel Savoy. Și tot la Cazino, o persoană fizică a cerut certificat de urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu în vederea extinderii și supraetajării spațiului comercial parter și mansardă în parter și două etaje, cu schimbarea destinației în imobil de vacanță. 


La șosea, vizavi de Butoaie, se mai ridică două blocuri pe partea cu lacul și se sapă deja la fundație, iar pe partea cu marea sunt în lucru mai multe hoteluri, printre care și hotelul Mamaia, de cinci stele. 


Se asfaltează în Summerland 


În zona Summerland, acolo unde va fi concentrată distracția de 1 Mai, autoritățile locale au mobilizat cele mai multe forțe. În cursul zilei de ieri, se asfalta de zor parcarea, utilajele muncind la foc continuu. 


Tot la foc continuu se lucra și pe terase și pe plajă. Pe o parte se făcea aprovizionarea, pe altă parte se montau umbrelele și măsuțele. În toată agitația, mai mulți câini maidanezi stăteau tolăniți la soare, pe iarba proaspăt tăiată, deranjați parcă de gălăgie și atâția oameni.


Comentează știrea

Anti-Marlania
26 aprilie 2017
Ne ducem in Bulgaria

Nu va mai obositi,nu iese banu cum credeti voi.oamenii in marea majoritate sunt destul de saraci ca sa va faca p..a mare voua machidonilor.Asa ca vor alege inteligent,preferand sa conduca 2-3 ore maxim apoi sa se relaxeze fara urlete,manele si putoi drogati.Ciao!

mircea
26 aprilie 2017
articol

ce articol de rahat, daca astia sunt jurnalistii vostri, inchideti fituica si plecati acasa!

Hollywood
26 aprilie 2017
Mamaia a ajuns ...

... un mare kitsch vopsit strident. Nu mai este demult o stațiune de vacanță, a ajuns un cartier de locuințe de toată jena grație lipsei de viziune a unor semianalfabeți din consiliul local. Unde să te mai plimbi, unde să te relaxezi, cât pulamea se mai construiește? Din foamea obsesivă de bani a reieșit o mizerie cu trotuare rupte, alei sparte, gunoaie dosite prin spatele "teraselor", șantiere veșnice înconjurate de moloz, zone inundabile pe timp de ploaie, bașca blocuri de apartamente unde se văd toți locatarii între ei pe fereastră. Plm.

Dragnea
26 aprilie 2017
La pușcărie cu penalii din turism

Cine nu deschide de 1 mai îi trebuie suspendată licența de funcționare, sa umplut stațiunea machedoni care merg doar pe japcă și deschid când vor ei și fac ce vor ei , la bulgari au investit nemții la noi mârlanii de machedoni si samsarii.

Denis
26 aprilie 2017
Piata e libera

Care e problema? De ce sa plangem pentru ca patronii sunt proprii lor stapani? Fac ce vor,asa ca ma doare-n cot de ce fac ei . Nu mai este nimic al statului,sa se descurce fiecare operator in dreptul lui,cu oamenii lui cu tot. Turistii au optiuni diverse,ca doar nu-i sileste nimeni sa se plimbe printre locatii inchise sau sa cheltuiasca enorm pe rahaturi de fapt de prost gust si de calitate indoielnica.

Liviu Chilian
26 aprilie 2017
Păcătoasa natziganie de suboameni, Rromarlanii'astia, Coane Fanica!

Primitivi, sanguinari, starpituri, violenți, fuduli, râioși cu coada sus, precum capra ce, nu întâmplator, a intrat in subcultura pestilențială, autodistrugatoare a acestui neam-prost ce sparie gnomenirea, nu numai Jewropa. Evident, Rromarlanii sunt cel mai detestat bobor din antilume! In același timp, însă, este cel mai cur-tat de către forte malefice, apocaliptice, satanice in frunte cu kkpIUDAlistii ultracleptomaniaci-războinici Amerikknari, Israhatzeleni si Jewropeni. Motivul principal al interesului străinilor porfirici in Rromarlani, e mania-rabiata a acestor bipezi guitzatori împotriva Romanilor, oameni-umani-genetic a căror dezvoltare umană e rodul creștinismului înnăscut - cunoscut fiind ca Romanii, ca Neam, s'au născut Creștini! Da! Rromarlanii, suboameni grotești formați prin corcirea veneticilor cu foști Romani, deveniți majoritari in fosta Românie, cu o voluptate morbidă, vor sa extermine, sa scoată din istorie Neamul Românesc; Neam Christic ce, prin curaj astral si credință neotestamentara a REZISTAT vicisitudinilor istorice, supraviețuirea lor pe Glia data de Dumnezeu, fiind un MIRACOL!! Iar străinii CULTIVA si finanțează NEBUNIA antiromânească a Rromarlanilor! Au rezistat Romanii timp de nouăsprezece secole! A fost de'ajuns o singura generație sa DISTRUGĂ o întreaga istorie! Atât! O singura (de)generație! Cum de'a fost posibil?! Asta e întrebarea. --- Văd ca un comentator CUNOAȘTE adevarul. In particular, in fosta Constanța, Romanii sunt distruși de "machidoni", alt etnonim pt Grec-Tziganii pe care Romanii anilor 1930 i'au adus la sânul lor. Au adus șarpele in sânul lor, Romanii interbelici! Repet - Greco-Tziganii au luat rolul postdecembrist al Zsidanilor kkpIUDAlisti interbelici metamorfozați in bolșevici-Romanoctoni între 1944-1958! Pt a'i opri pe Greco-Tzigani din cursa lor satanica de a'i distruge pe Romanii constănțeni, exista o singura soluție. Sa'i andolinam, fraților! Sa ne sacrificam andolinandu'i pe Greco-Tzigani, acești neozsidani ce ne sug, sug, sug sângele cu o sete cu mult mai nesățioasă decât setea de sânge românesc a Zsidanilor inter si postbelici!' Amin!

europeanu
26 aprilie 2017
Hotii din primarie

Sa nu uiti niciodata ca daca nu existau hotii din primaria Constanta,Mamaia arata cu mult mai bine.Cel putin cu totul altfel.

Răspuns la: Piata e libera
Adăugat de : Denis, 26 aprilie 2017
Care e problema? De ce sa plangem pentru ca patronii sunt proprii lor stapani? Fac ce vor,asa ca ma doare-n cot de ce fac ei . Nu mai este nimic al...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5159 secunde