Vreţi să trăiţi mult? Unele alimente vă pot ajuta
Articole de la același autor
Sunt specialiştii care afirmă că pierderile de memorie pot fi prevenite cu ajutorul unei diete bogate în poliamine. De ce poliamine? Pentru că aceste mici molecule sunt esenţiale pentru supravieţuirea şi dezvoltarea celulelor. Problema este că, pe măsură ce îmbătrânim, nivelul celular al poliaminelor scade. Chiar şi aşa, trebuie să ştiţi că unele alimente, cum ar fi germenii de grâu sau boabele de soia fermentate, conţin un nivel bogat de poliamine. Oamenii de ştiinţă japonezi au arătat că natto, un produs japonez pe bază de boabe de soia fermentate, duce la creşterea nivelului poliaminelor din sângele oamenilor.
Alţi cercetători au arătat deja că muştele de oţet, viermii şi drojdia beneficiază de o longevitate extinsă, atunci când sunt hrănite cu poliamine. Acest lucru pare să se datoreze faptului că poliaminele combat declinul asociat îmbătrânirii în ceea ce priveşte autofagia, mecanismul folosit de celule pentru a se curăţa de deşeuri.
Totodată, longevitatea poate fi stimulată la musculiţele de oţet şi prin promovarea autofagiei, prin tehnici genetice sau prin restricţia calorică, însă niciuna dintre aceste tehnici nu combate declinul în memorie asociat îmbătrânirii. Aşadar, oamenii de ştiinţă nu ştiau la ce să se aştepte atunci când au început un alt studiu cu poliamine ce s-a desfăşurat de-a lungul a doi ani. Cu toate acestea, s-au gândit că spermidina este o substanţă naturală ce induce autofagia printr-un mecanism nou, astfel că au presupus că ar putea afecta şi declinul memoriei.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 27 Iunie 2021
Marţi, 16 Martie 2021
Joi, 17 Decembrie 2020
Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
Luni, 12 Octombrie 2020
Vineri, 10 Iulie 2020
Joi, 21 Mai 2020
Sâmbătă, 16 Mai 2020
Joi, 30 Aprilie 2020
Joi, 02 Aprilie 2020