Virusul HPV o amenințare și pentru bărbați

327
Virusul HPV o amenințare și pentru bărbați - hpvdramatic-1472218054.jpg

Articole de la același autor

Numărul de cancere legate de HPV a crescut dramatic, a anunțat un nou raport guvernamental. Dar prea puține persoane au parte de cea mai bună protecție împotriva bolilor care pot fi prevenite și potențial mortale ale colului uterin, capului și gâtului: un vaccin, care le-ar putea proteja mai târziu în viața de după adolescență.

"În trecut, s-a considerat întotdeauna că băieții trebuiau vaccinați pentru a proteja fetele, dar, de fapt, ei trebuie să fie vaccinați pentru a-și proteja propria sănătate", spune Dr. Lois Ramondetta, profesor de oncologie ginecologică la MD Anderson Cancer Center, care are o misiune personală în educarea atât a părinților, cât și a pediatrilor în legătură cu HPV și vaccinurile care pot ajuta la stoparea cancerului înainte de a începe.

Încă de când actorul Michael Douglas, a anunțat în 2013 că a suferit de cancer la gât legat de HPV, în 2013, multe persoane au realizat că HPV reprezintă o amenințare nu numai pentru femei, ci și pentru bărbații de toate vârstele.

"Există o epidemie de cancer legat de HPV la bărbați, în special cel al amigdalelor și partea din spate a limbii", spune Ramondetta. Ceea ce este foarte important de știut despre acestea este că nu există nici un test de screening pentru depistarea timpurie a bolii".

Un studiu recent publicat în Journal of American Medical Association a constatat că infecția cu HPV crește șansele de apariție a cancerului gâtului, gurii sau limbii de cel puțin șapte ori. Experții prezic că afecțiunea, cancerul la gât, va întrece cancerul de col uterin, cel mai frecvent cancer legat de HPV, până în 2020.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1139 secunde