Victor Costache, îngrijorat de epidemia de gripă din țară. Solicitările pentru specialiști

149
Victor Costache, îngrijorat de epidemia de gripă din țară. Solicitările pentru specialiști - medic-1579624139.jpg

Articole recomandate

Victor Costache, ministrul Sănătății, a solicitat specialiștilor în sănătate publică un Plan de acțiune, suplimentar, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă.


De asemenea, acesta a cerut și pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.


În acest context, un grup de specialiști în sănătate publică, boli infecțioase și microbiologie se va întâlni sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat pentru a propune ministrului Sănătății măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).


Săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru același subtip), iar specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale.


Până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătății.


Potrivit unui comunicat de presă al Ministerulului Sănătății, ministrul Sănătății atrage atenția că, "odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități."


Au fost luate și primele măsuri în ceea ce privește noul coronavirus. INSP a trimis direcțiilor de sănătate publică definiția de caz pentru a putea fi informate unitățile sanitare de la nivel național.


De asemenea, în colaborare cu MAE, au fost emise atenționări de călătorie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
Stire din Sănătate : Vă curg mameloanele? Nu vă panicați!
Pagina a fost generata in 0.7952 secunde