Vești bune. Vaccinurile ROR și BCG vor fi distribuite medicilor de familie

219
Vești bune. Vaccinurile ROR și BCG vor fi distribuite medicilor de familie - doze-1499689874.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Sănătății pe probleme de vaccinare susține că dozele achiziționate recent de minister vor acoperi pe deplin necesarul și că până la sfârșitul acestei luni va fi distribuită medicilor de familie o cantitate suplimentară de 420.000 de doze de vaccin BCG, care va asigura necesarul pentru o perioadă de cel puțin un an, iar de luni vor fi livrate peste 330.000 de doze de vaccin ROR.


Purtătorul de cuvânt al instituției spune că Ministerul Sănătății a avut dificultăți în aprovizionarea cu vaccinul hepatitic B pediatric, dar problema a fost rezolvată.


Recuperarea la vaccinare se realizează de către medicii de familie, care programează părinții la vaccinare sau pentru recuperarea la imunizare a copiilor, astfel că numărul exact al copiilor care vor fi recuperați nu se cunoaște, acesta fiind în funcție de numărul medicilor de familie care vor chema copiii la vaccinare, dar și de numărul de părinți care vor accepta să se prezinte cu copiii la imunizare, a precizat Andreea Popescu, purtător de cuvânt al MS.


Referitor la criteriile de programare a copiilor pentru vaccinare, reprezentantul Ministerului Sănătății a spus că aceasta se face în funcție de vârstă.


Potrivit sursei menționate, întrebată dacă stocurile de vaccin vor permite recuperarea tuturor copiilor, reprezentata Ministerului Sănătății pe probleme de imunizare a susținut că produsele achiziționate recent de minister vor acoperi pe deplin necesarul.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5265 secunde