Vertijul, un motiv serios să consultați medicul!

523
Vertijul, un motiv serios să consultați medicul! - vertijsursaprotv-1625487940.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, medicii s-au confruntat tot mai des cu pacienți care au acuzat stări inexplicabile de pierdere a echilibrului, amețeli, care au ținut mai mult timp sau mai puțin. Potrivit dr. Dana Tătaru, medic O.R.L., vertijul poate debuta brusc, când durează câteva secunde, sau progresiv, când se întinde pe o perioadă lungă. Cert este că un vertij persistent sau care revine este un motiv serios să consultați un medic specialist O.R.L.

Specialistul OCH a precizat că simptomele vertijului includ o senzație de dezorientare sau mișcare, care poate fi însoțită de greață sau vărsături, transpirații sau mișcări anormale ale ochilor. Alte simptome sunt pierderea auzului și o senzație de țiuit în urechi, tulburările vizuale, slăbiciunea, dificultatea în vorbire, scăderea nivelului de conștiență și dificultatea la mers.

Există două categorii de vertij: vertijul periferic, ce apare ca urmare a unei probleme în urechea internă sau la nivelul nervului vestibular, și vertijul central. Acesta apare atunci când există o problemă în creier, în special la nivelul cerebelului. Cele mai frecvente cauze ale acestui tip de vertij sunt: vertijul paroxistic pozițional benign (VPPB), ce poate fi declanșat de o mișcare bruscă a capului, însă cu un diagnostic corect, poate fi vindecat prin câteva manevre de repoziționare, fără medicamente.

Apoi, trebuie amintită boala Meniere, o tulburare a urechii interne considerată a fi cauzată de acumulare de lichid și de presiune în ureche. Persoanele cu această afecțiune au un debut brusc de vertij sever, o pierdere a auzului fluctuantă, precum și perioade în care nu prezintă simptome. Nici nevrita vestibulară nu trebuie omisă, aceasta constând într-o infecție virală, cum ar fi varicela, gripa sau rujeola, ce poate provoca vertij. Cele mai frecvente simptome sunt amețeala bruscă cu greață, vărsăturile și problemele în timpul mersului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Sănătate : Vertijul sau tulburările de echilibru
Pagina a fost generata in 3.0079 secunde