Varicele afectează sănătatea și frumusețea

793
1
Varicele afectează  sănătatea și frumusețea - varice-1349106035.jpg
Inestetice și dureroase, varicele reprezintă afecțiunea care este întâlnită la aproape 60% din femeile cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Varicele sunt reprezentate de venele dilatate, alungite sau sinuoase, indiferent de dimensiuni. Situate în principal la nivelul picioarelor acestea se manifestă prin dilatații permanente ale vaselor de sânge care aparțin sistemului venos superficial. "Prin-cipalii factori care duc la apariția lor sunt ereditatea, hormonii sexuali feminini, forța gravitațională și forțele dinamicii musculare. Factorul genetic este poate cel mai important factor predispozant de apariție a varicelor", a declarat pentru Cuget Liber, dr. Raluca Pasăre, lector universitar medic specialist chirurgie generală din cadrul clinicii Varicoline, Constanța. Insuficiența venoasă face ca varicele să fie cu atât mai supărătoare pentru doamne, cu cât ele se manifestă prin senzație de presiune și durere surdă la nivelul membrelor. Aceste simptome apar mai ales în cazul persoanelor care adoptă pentru timp îndelungat aceeași poziție, care depun efort fizic intens, căldura și umiditatea excesivă.

Alți factori care pot genera această afecțiune sunt: obezitatea, care datorită surplusului de greutate care apasă pe picioare, adâncește leziunile peretelui venos; sarcina, situație în care varicele pot apărea în primul trimestru din cauza secreției crescute de progesteron; traumatisme care au afectat circulația sângelui.

Varicele se pot trata și fără operație

Modalitățile de tratare și vindecare a varicelor depind de stadiul bolii varicoase. Vizita la medicul specia-list este esențială în prima fază a bolii, deoarece un diagnostic stabilit în timp util poate reduce semnificativ complicațiile bolii." Dacă până nu demult, singura metodă de tra-tament era intervenția chirurgi-cală, în prezent ne stă la dispoziție scleroterapia, reprezentată de anularea unor vene prin in-jectare de substanță sclerozantă in lumenul venei. Folosind substanțele recent apărute, riscul complicațiilor este minim, metoda fiind indicată pacienților care se prezintă la medic în stadii in care nu există reflux la nivelul venei safene", a mai precizat dr. Raluca Pasăre. Vena safenă este un vas superficial mic, care asigură întoarcerea sângelui din membrele inferioare în inimă. Dacă boala nu este tratată ea poate manifesta ulcerații cutanate, adică răni la nivelul pielii, care se pot transforma în infecții, ulcerații de gambă, tromboflebită sau vase sparte.

Diabeticii sunt predispuși la infecții puternice

"Pacienții diabetici sunt predispuși la ulcerația piciorului, cu evoluție rapidă. Când apar infecții la nivelul acestei ulcerații, acestea sunt foarte agresive și se asociază adesea cu apariția gangrenei ce poate duce la pierderea piciorului", a mai declarat dr. Raluca Pasăre. Astfel atât în cazul bolii varicoase cât și în cazul rănilor produse pe fondul diabetic, necesită tratamentul imediat. În funcție de dimensiunea venelor dilatate, 1-3 ședințe de tratament pentru fiecare picior în parte pot duce la vindecare. Intervalul între ședințe este stabilit de la caz la caz , de medicul specialist. Dacă leziunile provocate la nivelul venelor sunt depistate în timp util, medicul poate recurge la tratamentul local, cu pansamente active ce pot cicatriza rănile. Grija permanentă pentru un organism echilibrat, o dietă sănătoasă, un program activ și vizitele medicale de rutină sunt factori redutabili în combaterea bolilor. 

Comentează știrea

karadeniz
2 octombrie 2012
sunt si alte metode

O metoda care poate vindeca boala varicoasa in orice stadiu, inclusiv ulceratiile si gangrenele este utilizarea lipitorilor medicinale. Interventia chirurgicala si scleroterapia suprima circulatia venoasa.Cresterea volumului de sange in trunchiurile venoase profunde va cauza alte probleme mai grave, ulterior.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4471 secunde