Vă mănâncă pielea? Posibil să aveți de-a face cu ciuperca piciorului

204
Vă mănâncă pielea? Posibil să aveți de-a face cu ciuperca piciorului - ciuperca12-1628434883.jpg

Articole de la același autor

Statisticile arată că aproximativ un sfert din populație a făcut o infecție cu ciuperca piciorului. Bărbații sunt de două ori mai predispuși decât femeile, iar problemele sunt mult mai acute atunci când este cald afară. De regulă, ciuperca piciorului apare mai ales la persoanele care stau mult timp încălțate sau la cele care poartă pantofi căptușiți cu materiale plastice ce mențin umezeala și căldura.

„Purtaţi ciorapi din bumbac care absorb transpirația și folosiţi antiperspirante pentru picioare. Totodată, se recomandă purtarea unor pantofi cu talpă din piele și nu sintetică, pantofi care au perforații sau sandale. Nu umblaţi desculți în sălile de sport sau pe marginea piscinelor, pentru că apa călduță care băltește poate fi sursa infectării cu ciuperci”, spune dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog.

De asemenea, ca să preveniţi infectarea cu ciuperci, nu este indicat să purtaţi încălțările altor persoane, cum sunt papucii de casă, pe care îi puteţi folosi mai mulți membri ai familiei. Primele semne care arată că aveţi o ciupercă sunt mâncărimile și iritațiile pielii. În lipsa unui tratament corect, pot apărea fisuri sau crăpături ale pielii, în special la călcâie, care jenează la mers și pot duce la infecții bacteriene mult mai grave. Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, în alte părți ale corpului sau la unghii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează "ciuperca piciorului"
Pagina a fost generata in 0.2272 secunde