Vă dor picioarele? Iată cum le puteți calma

786
Vă dor picioarele? Iată cum le puteți calma - feet41-1328650919.jpg

Articole de la același autor

Petreceți în picioare aproximativ 80% din timpul cât nu dormiți, iar în fiecare zi, în medie, un adult face între 8.000 și 10.000 de pași. Așa că nu surprinde pe nimeni faptul că, din când în când, picioarele încep să vă doară.

Potrivit dr. Mihaela Mihai, medic specialist kinetoterapie, aproape orice poate să provoace durere de picioare, inclusiv pantofii neadecvați, boli cum ar fi artrita, diabetul zaharat, dar și o circulație deficitară. Dacă vremea de afară nu vă permite să recurgeți la un tratament de specialitate, nimic nu vă împiedică să recurgeți la remediile naturiste, ale căror efecte de calmare a durerilor sunt dovedite.

Răsfățați-vă picioarele cu apă și uleiuri

Pentru un tratament reconfortant și stimulant pentru picioare, umpleți un lighean cu apă rece și un altul cu apă cât de caldă puteți suporta. Așezați-vă confortabil pe un scaun și puneți-vă picioarele în apă rece. După cinci minute, treceți la ligheanul cu apă caldă. Repetați. Acest hidromasaj determină alternativ dilatarea și contractarea vaselor de sânge de la picioare stimulând circulația. Pentru a vă răsfăța picioarele cu uleiuri esențiale - ritual care durează din vremurile biblice - umpleți un lighean cu apă caldă și adăugați două picături de ulei de mentă împreună cu câte patru picături de ulei de eucalipt și de rozmarin. Înmuiați-vă picioarele timp de 10 minute.

Magia masajului

Din magazinele cu produse naturiste puteți să cumpărați o rolă special concepută pentru masarea labelor picioarelor. Pentru a prepara un ulei de masaj stimulator, combinați trei picături de cuișoare, despre care se crede că stimulează ușor circulația cu trei linguri de ulei de susan. Amestecați bine ingredientele și masați cu ele piciorul dureros.

Vindecați-vă călcâiul

Durerea de călcâi, în special cea care apare dimineața, ar putea să fie semnul unei fasciite plantare, o inflamație a benzii de țesut gros care leagă calcaneul de baza degetelor. Pentru a ameliora durerea, trebuie să întindeți tendonul lui Ahile. Stați la un metru de un perete, puneți-vă mâinile pe perete și mutați piciorul drept înainte cu genunchiul flexat. Mențineți piciorul stâng cu călcâiul pe podea, drept, timp de zece secunde, schimbați partea și repetați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7453 secunde